Terje Thon slutter som visekonsernsjef


Fra 1. oktober vil Terje Thon fortsatt følge opp oppgaver for Telenor på oppdragsbasis. Han vil blant annet fortsatt arbeide med Norden-strategien og den internasjonale partnerstrategien til Telenor.

”Dette er en rent personlig beslutning. Jeg har sittet i ledelsen i Telenorkonsernet i mer enn 11 år, og ønsker nå å få mer tid til å dyrke flere interesser,” sier Terje Thon. ”Beslutningen har modnet over tid, og det var naturlig å ta en avgjørelse nå, når Telenor står foran et nytt skifte,” sier Terje Thon på spørsmålet om tidspunktet for å slutte.

Terje Thon er 54 år gammel, og har vært i Telenorkonsernet siden 1. april 1989, først som administrerende direktør for TBK og deretter daglig leder i Norsk Telekom, en del av daværende Televerket. Han har vært visekonsernsjef i Telenor siden november 1994.

Terje Thon har de senere årene hatt hovedansvaret for den vellykte internasjonaliseringsprosessen til Telenor og for Telenors internasjonale partnerrelasjoner. I den perioden han har hatt ansvaret for Telenors utenlandsengasjementer, har den internasjonale virksomheten vokst kraftig.