Telenor Satellite Tracking åpner kontor i Johannesburg


Telenor Satellite Tracking er eid av Telenor TV-distribusjon og Satellitt og har spesialisert seg på trådløs sporing av fartøyer, lastebiler og containere. Systemet kan også brukes til å overføre data fra tyveri- og brannalarmer, sensorer som overvåker miljøet eller andre elektroniske monitorer.

Brukerne av tjenesten kan gå inn på en brukervennlig Internett-side og overvåke sine verdier uansett hvor på kloden de befinner seg. TSTs systemer er unike fordi dataene kan overføres på en av tre kommunikasjonsplattformer INMARSAT geostasjonære satellitter, ORBCOMM lavebanesatelitter eller via GSM mobilnett.

Telenor Satellite Tracking har hovedkontor i Dublin, men valgte å satse sterkere i Johannesburg fordi så mye at selskapets nye omsetning stammer fra denne regionen.

- Vi ser et enormt potensiale for våre tjenester her, sier adm. direktør Simon Illingworth i Telenor Satellite Tracking.

I Sør-Afrika utvinnes for eksempel store mengder verdifulle mineraler og edelstener, som ofte må transporteres fra avsidesliggende områder under høy sikkerhet.

Det nye Johannesburg-kontoret blir også regional base i den sydlige del av Afrika for moderselskapet Telenor Satellite som vil bygge ut flere andre tjenester. Blant dem er VSAT staellitt-nettverk, datakringkasting, portaler og nettverk for telekom-selskaper, IMMARSAT satellitt-kommunikasjon for bruk på sjø og land samt satellitt-baserte datanettverk for bankvesenet.