New World Mobility ja Nokia testaavat kolmannen sukupolven matkapuhelinverkkoa Hong Kongissa


Nokia ja honkongilaisoperaattori New World Mobility ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen kolmannen sukupolven matkapuhelinpalveluiden kehittämisestä Hong Kongissa. Yritykset ilmoittivat sopimuksestaan New World Mobilityn vieraillessa Nokian tutkimuskeskuksessa Yokohamassa Japanissa.

Matkapuhelinverkon testit alkavat huhtikuussa. Testeissä kokeillaan edistyneitä matkapuhelinpalveluita, kuten videoneuvotteluita ja multimediapalveluita.

New World Mobility ja Nokia rakentavat testiverkon, joka perustuu WCDMA-teknologiaan. Testeissä tätä teknologiaa ja palveluita arvioidaan todellisessa käyttöympäristössä.

"Vierailumme Japaniin vahvisti sitoutumistamme kolmannen sukupolven palveluiden tuomiseksi Hong Kongiin. Suurikapasiteettisten datapalveluiden kysyntä ennakoidaan valtavan suureksi. Yhdistämällä New World Mobilityn paikallistuntemuksen ja Nokian asiantuntijuuden uudessa teknologiassa, olemme hyvin varustautuneita seuraavan sukupolven palveluiden tuomiseksi markkinoille", sanoo New World Telephone Groupin toimitusjohtaja Albert Wong.

Nokian kolmannen sukupolven WCDMA-testijärjestelmään kuuluvat verkkojärjestelmä ja testipuhelimet, joiden avulla voidaan testata erilaisia toiminnallisuuksia ja palveluita.

New World Mobility on osa New World Telephone Groupia, joka on Hong Kongin suurimpia täyden palvelun tietoliikennetaloja.

Nokialla on kolmannen sukupolven testijärjestelmiä Kiinassa, Suomessa ja Japanissa. Lisäksi Nokia on rakentanut liikkuvia kolmannen sukupolven esittelykeskuksia, joissa operaattoriasiakkaille voidaan esitellä seuraavan sukupolven palveluita, esimerkiksi sijaintiin perustuvia palveluita ja langattomia Internet-palveluita 384 kbit/s -siirtonopeudella.

Nokia tuottaa kolmannen sukupolven ratkaisuja WCDMA ja EDGE -teknologioihin. Järjestelmiin sisältyvät tukiasemajärjestelmät, piirikytkentäiset ja pakettivälitteiset keskusjärjestelmät, verkon- ja palveluidenhallintajärjestelmät, laskutusjärjestelmät sekä matkapuhelimet. Ohjelmistojen ja verkkoinfrastruktuurin lisäksi kolmannen sukupolven järjestelmiin sisältyvät täydelliset asiakaspalvelut.

Lisätietoja antaa:

Viestintäjohtaja Arja Suominen
Nokia Networks
Puh. (09) 5113 8193
Fax. (09) 5113 8199

http://www.nokia.com
sähköposti: nokia.networks@nokia.com