Nokian GPRS-runkoverkkojärjestelmä on valmis volyymitoimituksiin


Nokia ilmoitti ensimmäisenä laitevalmistajana tänään, että sen GPRS-runkoverkkojärjestelmä on valmis volyymitoimituksiin. Nokian GPRS-järjestelmä tukee kaikkia Euroopan tietoliikenteen standardointijärjestön ETSIn määrittelemiä spesifikaatioita ja rajapintoja. Kaupalliset GPRS-laitteet ja ohjelmistot ovat Nokian asiakkaiden saatavilla nyt normaalin tilausmenettelyn kautta.

Nokia on toimittanut lokakuusta 1999 lähtien lähes 40 GPRS-runkoverkkojärjestelmää johtaville operaattoreille Euroopassa, USA:ssa, Aasiassa ja Kiinassa. Näillä operaattoreilla on nyt erinomaiset mahdollisuudet tuoda ensimmäisenä markkinoille kaupalliset GPRS-palvelut ja luoda uusia, tuloa tuottavia palveluita.

GPRS mahdollistaa pakettivälitteiset datapalvelut matkapuhelinverkossa. GPRS-runkoverkkojärjestelmään kuuluvat piirikytkentäisen GSM-liikenteen pakettikytkentäiseksi muuttava laitteisto, reititin sekä laskutustietojen keruu- ja prosessointijärjestelmä (SGSN, GGSN, Charging Gateway). Nokia on johtava GPRS-järjestelmien toimittaja.


Lisätietoja antaa:

Viestintäjohtaja Arja Suominen
Nokia Networks
Puh. (09) 5113 8193
Fax. (09) 5113 8199

sähköposti: nokia.networks@nokia.com
www.nokia.com