Unicon stærkt ind på det norske fabriksbetonmarked


Danmarks førende betonproducent Unicon Group, der er et selskab i FLS Koncernen, har indgået aftale med et af Norges største entreprenørselskaber Veidekke AS om overtagelse af Veidekke's fabriksbetonaktiviteter i selskabet HG Betong med fabrikker i Tønsberg, Larvik og Skien.

Desuden overtages Veidekke's aktier (43%) i fabriksbetonvirksomheden HF-Gruppen AS, ligesom der er indgået aftale med de øvrige aktionærer (57%) i HF-Gruppen om overtagelse af deres aktier i selskabet.

Virksomhedsovertagelsen er betinget af de norske myndigheders godkendelse, der forventes at foreligge primo juli 2000.

Med de tilkøbte selskaber vil Unicon's samlede aktiviteter i Norge omfatte 19 fabriksbetonfabrikker med en forventet samlet årlig omsætning på ca. 200 mio. NOK.

Købet af HG Betong og HF-Gruppen AS vil ikke indebære en opjustering af Unicon's resultatforventninger i indeværende år, da der vil være forbundet en række éngangsomkostninger i forbindelse med integrationen af den nye virksomhed i Unicon Koncernen.

Overtagelsen af HG Betong og HF-Gruppen er endnu et vigtigt led i Unicon's strategi om at etablere sig som en betydelig producent af fabriksbeton på det norske marked. Udbygningen af aktiviteterne i Norge er ligeledes en vigtig del af Unicon's strategiske vision om international vækst.

FLS Industries A/S
Koncerninformationsafd.