Nokia toimittaa KPNQwestille pan-eurooppalaisen laajakaistaverkon


Nokia ja KPNQwest ovat allekirjoittaneet sopimuksen laajakaistaisen DSL-verkon (Digital Subscriber Line) toimittamisesta. KPNQwest rakentaa pan-eurooppalaisen laajakaistaverkon, joka kattaa useita Euroopan suurkaupunkeja.

Nokian DSL-ratkaisun avulla operaattorit voivat tarjota yritys- ja kotitalousasiakkailleen nopeita Internet-yhteyksiä sekä uusia datapalveluja, kuten interaktiivista videota, etäyhteyksiä tietokantoihin sekä kolmansien osapuolten sovelluksia.

KPNQwest tuo markkinoille kaupalliset palvelut Saksassa tämän vuoden kolmannella neljänneksellä. Ensimmäiset asiakkaat kytketään verkkoon Düsseldorfissa kesän aikana. Telealan vapautumisen edetessä KPNQwest tuo palvelunsa kaikkiin Euroopan maihin.

Nokian DSL-kokonaisratkaisuun kuuluu laajakaistatilaajaverkon komponenttien lisäksi kattava verkonhallintajärjestelmä sekä laaja valikoima verkon integrointiin, ylläpitoon ja kehittämiseen liittyviä asiakaspalveluita.

KPNQwest on Euroopan johtavia IP-pohjaisten datapalvelujen toimittajia. Sen kuituoptiikkaverkko on 19 000 km:n laajuinen ja yhdistää 46 eurooppalaista kaupunkia. KNPQwest on myös yksi Euroopan suurimpia Internet-palvelujen tarjoajia ja sillä on toimintaa 15 maassa.


Lisätietoja antaa:

Nokia Networks, viestintä
Puh. (09) 5113 8193
Fax (09) 5113 8199
sähköposti: nokia.networks@nokia.com

www.nokia.com