Telenor lanserer løsning for sikker e-handel


Utviklingen av Internett har vist at forbrukere har et økende behov for sikkerhetsløsninger knyttet til ulike tjenester på nettet. Markedet har spesielt etterlyst løsninger for sikker identifikasjon knyttet til betaling, og før slike løsninger er på plass vil trolig ikke e-handel ta skikkelig av.

Digitale signaturer, en standardisert sikkerhetsløsning for e-handel, vil nå bli tilbudt Telenors kunder på tvers av ulike telekommunikasjonsnett og terminaler. I utgangspunktet vil Telenor lansere digitale signaturer for mobiltelefoner og PC-er, men senere vil sikkerhetsløsningen bli gjort tilgjengelig også for Smartphone, samt tilknytningsbokser for satellitt- og kabel-TV.

Løsningen fra Telenor legger opp til at den enkelte bruker vil få sin egen digitale identitet kodet inn på SIM-kortet på mobiltelefonen, PC-en og TV’en. Dette gjør at 2-3 millioner abonnenter om kort tid vil få tilgang til sikker betaling over nettet. De digitale signaturene vil være beskyttet av gode krypteringsmekanismer som vil skille riktige identiteter fra falske.

- Med digitale signaturer presenterer Telenor en løsning som vil legge grunnlaget for trygg handel over nettet. Løsningen vil også gjøre all e-handel mye enklere ved at internettbrukere skal slippe å måtte forholde seg til et økende antall brukernavn og passord, sier visekonsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas.

- Avtalen med Telenor er strategisk viktig for Entrust, og vi finner det spesielt attraktivt å samarbeide med en stor og ledende mobilaktør som Telenor i det skandinaviske markedet, sier John Ryan, konsernsjef i Entrust Technologies.

- Digitale signaturer er mer sikkert enn de tradisjonelt skrevne signaturer på papirdokumenter. Utviklingen av denne teknologien sikrer at forbrukeren blir gjenkjent og sikkert håndtert uansett hvor man er og hvilket brukerutstyr som brukes, avslutter Ryan.