Telenor blir største eier i Inmarsat


Telenor overtar ca 30 prosent av amerikanske Lockheed Martin Global Telecommunications (LMGT)s aksjer i Inmarsat. Som en følge av transaksjonen vil Telenors andel øke fra 6,8 til 15 prosent, noe som gjør Telenor til den største aksjeeieren i satellittorganisasjonen, mens LMGTs andel i Inmarsat blir redusert fra litt over 22 prosent til rundt 14 prosent.

Telenor er en av verdens ledende aktører innen mobile satellittjenester og en av de største eierne av Inmarsat. Selskapet styrker nå ytterligere sin posisjon ved å øke eierandelen i Inmarsat.

«Denne transaksjonen viser at Telenor satser på globale mobile satellittjenester», sier Stig Eide Sivertsen, administrerende direktør i Telenor Bredbåndstjenester. Aksjene er kjøpt av Telenor Satellite Services AS, som er en del av Telenor Bredbåndstjenester.

Inmarsat ble opprinnelig opprettet for å utvikle satellittkommunikasjon for den maritime industrien. I dag driver Inmarsat et globalt satellittsystem brukt av selvstendige tjenesteleverandører. Disse tilbyr sine maritime, landmobile og aeronautiske kunder et utvalg tale – og multimedia kommunikasjonstjenester.