Nokia toimittaa laajakaistaverkon Jinan ja Nanjing Telecomille Kiinaan


Nokia sekä Jinan ja Nanjing Telecom ovat allekirjoittaneet sopimuksen Nokian D50e-laajakaistaratkaisun toimittamisesta Jinaniin ja Nanjingiin Kiinaan. Ratkaisu mahdollistaa tilaajille nopeat kiinteän Internetin palvelut.

Nokia toimittaa laajakaistaratkaisunsa Jinanin suurkaupunkialueelle sekä Jiangsun provinssin pääkaupunkiin Nanjingiin.

Nokia D50e on ATM-pohjainen monipalvelusolmu (DSLAM, Digital Subscriber Line Access Multiplexer), joka mahdollistaa operaattoreille jopa 8 Mbit/s nopeudella toimivien DSL-palveluiden tarjoamisen. Operaattorit pystyvät hyödyntämään nykyistä verkkoaan ja toimittamaan laajakaistapalvelut nopean Internetin kysyntää vastaavasti.

Huhtikuussa Nokian D50e -monipalvelusolmu läpäisi Kiinan tietoliikenneministeriön MII:n (Ministry of Information Industry) lopulliset testit ja sai hyväksynnän Kiinassa. Nokiasta tuli Kiinan ensimmäinen tietoliikennelaitevalmistaja, joka sai monipalvelusolmulleen lisenssin.

Nokia on sitoutunut pitkän aikavälin yhteistyökumppanuuksiin Kiinassa ja vahvistanut monin teknisin innovaatioin asemaansa yhtenä Kiinan johtavista tietoliikennetoimittajista. Henkilökunnan määrä Kiinassa on noin 4000 ja Nokialla on siellä 8 yhteisyritystä, yksi Nokian kokonaan omistama tehdas sekä tutkimus- ja kehitysyksikkö.

Lisätietoja antaa:

Viestintäjohtaja Arja Suominen
Nokia Networks
Puh. (09) 5113 8193
Fax (09) 5113 8199
sähköposti: nokia.networks@nokia.com

www.nokia.com