Jaakko Pöyry Groupille kaksi merkittävää konsulttitoimeksiantoa Vietnamista


Maa ja Vesi Oy, joka kuuluu Jaakko Pöyry Group –konsernin Infrastruktuuri & ympäristö –liiketoimintaryhmään, on voittanut Haiphongin vesi-, jätevesi- ja kiinteän jätteen huollon ja niistä vastaavien paikallisten organisaatioiden kehittämishankkeen neljännen vaiheen sekä Vietnamin kauppaministeriön kehittämishankkeen toisen vaiheen. Hankkeiden pääpaino on institutionaalisessa kehittämisessä ja konsultoinnissa. Hankkeet rahoittaa Suomen Ulkoasiainministeriö ja niiden yhteisarvo on n. EUR 6 miljoonaa. Hankkeiden toteutus ajoittuu vuosille 2001-2004.

Nyt Vietnamissa voitetut hankkeet vahvistavat Maa ja Vesi Oy:n asemaa Vietnamin ja Indokiinan alueella sekä luovat edellytyksiä toiminnan laajentamiselle edelleen Aasiassa. Maa ja Vesi avasi toimiston keväällä Hanoihin Indokiinan markkinoita varten.

Maa ja Vesi Oy:n toiminta Vietnamissa alkoi vuonna 1977 Pha Rungin telakan suunnittelutehtävillä. Sen jälkeen mittavat Hanoin (1984-1997) ja Haiphongin (1990-2000) vesi- ja sanitaatiohankkeet ovat olleet yhtiön suurimmat toimeksiannot. Pitkäjänteinen panostus Vietnamin markkinoihin on tuottanut tulosta. Yllä mainittujen hankkeiden lisäksi Maa ja Vesi Oy on kuluvana vuonna saanut yhden merkittävän toimeksiannon Vietnamissa.

JAAKKO PÖYRY GROUP OYJ

Erkki Pehu-Lehtonen
Teuvo Salminen