Telenor Media kjøper katalogselskap i Ukraina


Gjennom dette oppkjøpet går Telenor Media inn i det ukrainske katalogmarkedet der målet er å tilby ukrainerne et bredt spekter av katalogtjenester av høy internasjonal standard. Josef Keller GmbH & Co. Verlags-KG Yellow Pages Ukraine Branch Enterprise er et av Ukrainas ledende katalogselskaper med en distribusjon på 50 000 kataloger i året.

Avtalen ble inngått i desember 2000, som et ledd i Telenor Medias internasjonale strategi om å styrke selskapets posisjon som et ledende europeisk informasjonsselskap.

I Norge utgir Telenor Media Telefonkatalogen (på papir, Internett og CD-rom), Gule Sider (på papir og Internett), Lokalveiviseren Ditt Distrikt og lignende informasjonsprodukter. Gjennom oppkjøp, medeierskap og andre nyetableringer er Telenor Media nå også representert i Spania, Frankrike, Russland, Island, Finland, Polen, Russland, Tsjekkia, Latvia, Estland og Litauen.

Telenor Media produserer telefonkataloger og kommersielle kataloger for ti europeiske markeder både i trykt og i elektronisk form. Telenor Media begynte sin ekspansjon utenfor Norge i 1995, og har fortsatt å vokse gjennom å inngå samarbeid, starte ny virksomhet og kjøpe eksisterende selskaper. Selskapet planlegger å ekspandere videre internasjonalt, og vil rette seg inn mot utvalgte land med et stort vekstpotensiale. Telenor Media vil bygge på den erfaring og kompetanse selskapet har fått i det norske og europeiske markedet til å videreutvikle internasjonale operasjoner.