PRS - Driftsresultat på NOK 175 mill i 2. kvartal 2001


Viktige hendelser siste periode

- Driftsresultatet øker med NOK 113 mill sammenlignet med foregående kvartal

- Prosafe beslutter å investere USD 25 mill i MSV Regalia i den hensikt å bli en ledende leverandør i undervanns brønnintervensjonsmarkedet

- Statoil tildeler Prosafe hensiktsmelding for bruk av MSV Regalia til vedlikehold av havbunnsbrønner. Kontrakten representerer et strategisk gjennombrudd for satsingen innenfor brønnintervensjon

- Norsk Hydro utøver opsjon for bruk av Rubicon på Snorre TLP. Opsjonsperioden er ett år og har en verdi på NOK 120 mill

- Prosafe vinner kontrakt med Ocean Oil for bruk av Safe Lancia på Cantarell-feltet i Mexico. Bareboat-kontrakten har en varighet på ett år og en verdi på USD 12,3 mill.

- Prosafe vinner kontrakt for levering av boligtjenester i Nordsjøen. Kontrakten har en fast varighet på 60 dager og en verdi på ca. USD 4,3 mill

- Konverteringsprosjektet Espoir går som planlagt både mht. tid og kostnad - skipet er nå overført fra verftet i Filippinene til Keppels i Singapore

- Prosafes største datterselskaper skifter navn til:

- Prosafe Offshore Ltd (Safe Service Ltd)

- Prosafe Production Ltd (Nortrans Offshore Ltd)

- Prosafe Drilling Services AS (Procon Drilling Services AS)

(Tall i parentes refererer til tilsvarende periode i fjor)
Hovedtall

Prosafe oppnådde et driftsresultat på NOK 175 mill i 2. kvartal 2001 (NOK 152 mill). Virksomheten i Floating Production er medtatt i konsolidert resultatregnskap fra 1. april 2001. Justert for goodwillavskrivninger på NOK 17 mill, utgjorde driftsresultatet NOK 192 mill.

I 2. kvartal utgjorde resultat etter skatt NOK 105 mill (NOK 112 mill). Urealisert valutatap på selskapets langsiktige lån som følge av en økt USD-kurs i perioden utgjorde NOK 29 mill. En sterk USD-kurs er imidlertid positivt for Prosafe fordi en stor del av rateinntektene er i USD, og fordi selskapets fartøyer verdsettes i USD. Kontantstrømmen fra operasjonelle aktiviteter utgjorde NOK 188 mill (NOK 56 mill), mens resultat og kontantstrøm pr aksje utgjorde henholdsvis NOK 3,09 (NOK 4,26) og NOK 5,52 (NOK 2,13). Korrigert for det urealiserte valutatapet og goodwillavskrivningene utgjorde resultat pr aksje NOK 4,44.

Forretningsområdene
Offshore Support Services oppnådde i 2. kvartal et driftsresultat på NOK 148 mill (NOK 152 mill). Utnyttelsesgraden for riggflåten var 91% (91%).

Floating Production oppnådde i 2. kvartal et driftsresultat på NOK 13 mill. Driftsresultat før goodwill-avskrivninger utgjorde NOK 30 mill.

Offshore Drilling & Related Services oppnådde i 2. kvartal et driftsresultat på NOK 18 mill (NOK 8 mill). Økningen skyldes et høyere aktivitetsnivå for boreoperasjonene, samt at lettvektsriggen Rubicon har vært på kontrakt i andre kvartal i år.

Fremtidsutsikter

Innen Offshore Support Services er styret av den oppfatning at markedet i Mexico i minst 3-5 år fremover vil være en betydelig avtaker av selskapets halvt-nedsenkbare servicerigger. Styret forventer videre at Nordsjømarkedet vil vise stabil til økende etterspørsel etter denne type rigger. Selskapet arbeider for tiden aktivt med å sikre ytterligere beskjeftigelse for riggene Safe Britannia og Safe Scandinavia. Hovedmålsettingen innen Offshore Support Services er å øke riggflåtens fleksibilitet. Et første steg i retning av økt fleksibilitet er oppgraderingen av MSV Regalia til undervanns brønnintervensjonsfartøy. I slutten av juli mottok Prosafe en hensiktsmelding fra Statoil ASA for bruk av MSV Regalia til intervensjon av havbunnsbrønner. Denne tildelingen er et strategisk gjennombrudd for Prosafes satsing innen denne nye vekstnisjen.

Innen Floating Production er konverteringen av tankeren White Sea til FPSO på plan, både med hensyn til kostnader og tidsforbruk. Skipet vil mobilisere fra verftet i Singapore til Espoir-feltet utenfor Elfenbenskysten i 4. kvartal. Igangsetting av produksjon vil skje tidlig neste år. Bidraget fra denne operasjonen vil medføre en betydelig økning i selskapets resultater fra og med 1. kvartal neste år. Styret anser markedsutsiktene innen dette området som meget gode. Kjøpet av tankeren Fantasy i juli dette år underbygger dette markedssynet. Skipet er omdøpt til Grey Warrior og vil bli utnyttet i spot-markedet frem til en eventuell ny kontraktstildeling innen flytende produksjon.

Vekstpotensialet innen Offshore Drilling & Related Services ligger i videreutvikling av eksisterende kontraktsportefølje, tildeling av nye kontrakter, utvidelse av tjenestespekteret samt selektiv internasjonalisering. Selskapet arbeider således aktivt med ulike utviklingsprosjekter både nasjonalt og internasjonalt.

Prosafe er notert på Oslo Børs med ticker kode PRS.

** For tabeller med kommentarer, vennligst følg linken:

http://reports.huginonline.com/829245/92288.pdf