Net Insight: Carrier1 övertar ProStream från Net Insight


ProStream bildades i syfte att sälja och marknadsföra professionella medietjänster till tv- och produktionsbolag runt om i Europa. Sedan bildandet av ProStream i februari i år, har företaget ägts till 60 procent av Carrier1 och till 40 procent av Net Insight. Carrier1 får härmed det fulla ansvaret för ProStream och kommer därmed att integrera bolagets verksamhet i Carrier1:s befintliga organisation.
På mediemässan IBC 2001 i Amsterdam den 14-18 september presenteras ProStreams senaste medietjänster baserade på Net Insights DTM-teknik över Carrier1:s paneuropeiska nät.

- De ändrade marknadsförutsättningarna har bidragit till en försening i tidigare annonserade tjänsteintroduktioner. Genom att nu integrera ProStreams verksamhet som ett affärsområde inom Carrier1 möjliggörs synergieffekter mellan kundsegment och produktlinjer. Integrationen av Prostream underlättar också i kundrelationerna då tjänsterna som Carrier1 och ProStream tidigare erbjöd delvis överlappade varandra. Nu kan Carrier1 erbjuda ett samlat tjänsteutbud på ett effektivt sätt, säger Göran Forslund, affärsutvecklingschef, Carrier1.

- ProStream har bidragit till vår ökade satsning på mediemarknaden. Tv- och produktionsbolagen i Europa är nu medvetna om att det finns ett alternativ till produktion och distribution över satellit. Med vår hjälp kommer nu Carrier1 att kunna erbjuda mediebolagen en heltäckande och kostnadseffektiv lösning, säger Tomas Duffy, VD Net Insight.