Ny FPSO i Brasil


Devon Energy do Brasil Ltda er operatør på feltet på vegne av et partnerskap bestående av Devon Energy Corporation (60 %) og SK Corporation of Korea (40 %).
 
Prosafe vil benytte VLCCen M/T Apollo, og vil konvertere og operere enheten på heleid basis. Feltet er lokalisert på 100 meters dyp i Campos Basin, og fartøyet vil bli ankret opp ved hjelp av Prosafe sin egen "turret/swivel"-teknologi. Produksjonsstart er forventet i midten av 2007.
 
Polvo-kontrakten representerer en viktig milepæl for Prosafe. Den markerer inntreden i en ny geografisk region og utvider selskapets kundebase. Brasil er et av de viktigste markedene for fremtidige FPSO-utbygninger.
 
Prosafe er meget optimistiske til framtidsutsiktene i FPSO-markedet. Selskapet har i dag kjøpsopsjon på et suezmax-tankskip med tanke på framtidige FPSO-prosjekter.
 
Prosafe er verdens ledende eier og operatør av halvt-nedsenkbare servicerigger og en ledende eier og operatør av flytende produksjons- og lagringsfartøyer utenfor Nordsjøen. Prosafe omsatte for USD 470 mill. i 2004 og sysselsetter ca. 600 personer. Prosafe har operasjoner i Nordsjøen, Sørøst-Asia, India, Egypt, Vest-Afrika og Mexicogolfen. Hovedkontoret ligger i Stavanger. Prosafe er notert på Oslo Børs' hovedliste med ticker-kode PRS. Ytterligere informasjon om selskapet er tilgjengelig på www.prosafe.com.
 
Tananger, 26. september 2005