Kontraktsforlengelse for FPSO Al Zaafarana


Kontraktsforlengelsen bekrefter Prosafes positive syn på at det ofte er stor sannsynlighet for at FPSO-er forblir på feltet utover den opprinnelige kontraktslengden. Prosafe påbegynte driftskontrakten av FPSO Al Zaafarana i oktober 1994. Opprinnelig kontraktslengde var fem år. Kontraktsforlengelsen sikrer at fartøyet vil forbli på feltet i totalt minst 16 år, som er mer enn tre ganger så langt som den opprinnelige kontraktslengden.
 
Kontraktsverdien for femårs perioden er ca. USD 18,8 mill.
 
Prosafe ble i september og november 2005 tildelt kontrakter for to FPSO-er, for Polvo-feltet i Brasil og Tui-feltet i New Zealand. Med disse nylig tildelte kontrakter har Prosafe betydelig forsterket sin posisjon som en av verdens fremste eiere og operatører av FPSO-er. Selskapet opprettholder et optimistisk syn på FPSO markedet og forventer å dra fordel av et vedvarende høyt aktivitetsnivå i de kommende årene.
 
Prosafe er verdens ledende eier og operatør av halvt-nedsenkbare servicerigger og en ledende eier og operatør av flytende produksjons- og lagringsfartøyer utenfor Nordsjøen. Prosafe omsatte for USD 470 mill. i 2004. Prosafe har operasjoner over hele verden og sysselsetter ca. 650 personer. Hovedkontoret er lokalisert i Stavanger. Prosafe er notert på Oslo Børs' hovedliste med ticker-kode PRS. Ytterligere informasjon om selskapet er tilgjengelig på www.prosafe.com.
 
Tananger, 16. januar 2006