Prosafe kjøper 48, 353% av aksjene i Consafe Offshore AB


Avtalen med JCE forutsetter blant annet (i) at det ikke avdekkes vesentlige forhold i forbindelse med due diligence, som skal gjennomføres innen 24.mai 2006; (ii) at transaksjonen godkjennes av ekstraordinær generalforsamling i Prosafe innen 31. mai 2006; (iii) at transaksjonen ikke utløser tilbudsplikt i henhold til gjeldende lover og forskrifter; (iv) at Consafe ikke gjennomfører vesentlige transaksjoner som for eksempel kjøp eller salg av eiendeler; (v) at nødvendige myndighetsgodkjennelser oppnås på betingelser som er akseptable for kjøper.
 
Et oppkjøp av Consafe er et ledd i Prosafe's uttalte strategi om å konsolidere markedet for halvt nedsenkbare bolig- og servicerigger, og vil sementere Prosafes ledende posisjon i dette markedet. Prosafe har sett en stadig tilstramming i markedet for utleie av bolig- og servicerigger. Dette skyldes blant annet økt etterspørsel i nye regioner som Asia, Vest-Afrika og USA, samt økt anvendelse av enheter i forbindelse med oppkobling mot andre flytere, som for eksempel FPSO-er og TLP-er. En sammenslåing med Consafe vil sikre selskapet en effektiv geografisk distribusjon av enheter og vesentlig økt kapasitet til å betjene et voksende marked. Etterspørselen er i hovedsak relatert til installasjons- og produksjonsfasen til et oljefelt. Markedsutviklingen er sensyklisk, og har tradisjonelt fulgt svingningene innen leteboring og seismikk med en viss forsinkelse. Dagens høye boreaktivitet forventes å lede til sterk økning i antall feltutviklinger, og gir dermed grunnlag for fortsatt vekst innen markedet for avanserte bolig- og servicerigger.
 
Prosafe forventer i tillegg å oppnå driftsmessige og administrative synergier, for eksempel innen forretningsutvikling, forsikring, finans og innkjøp. På sikt vil selskapet dra ytterligere nytte av lang operasjonell erfaring og markedskunnskap fra vekstområdene i Asia og Vest-Afrika.
 
Prosafe har etter et eventuelt kjøp av Consafe to ledende forretningsområder, hvor Offshore Support Services utfyller selskapets sterke satsing på Flytende Produksjon. Dagens høye boreaktivitet forventes å gi en vesentlig økning i antall nye feltutviklinger i løpet av en periode på  2 - 3 år. Flytende produksjonløsninger er kostnadseffektive for feltutviklinger i områder med lite infrastruktur eller på dypt vann. Prosafe har en ledende posisjon i dette markedet, og har kompetanse, kapasitet og finansielle ressurser til å befeste sin posisjon i et sterkt voksende marked.
 
Prosafe er verdens ledende eier og operatør av halvt-nedsenkbare servicerigger og en ledende eier og operatør av flytende produksjons- og lagringsfartøyer utenfor Nordsjøen. Selskapet hadde i 2005 et driftsresultat på USD 103,6 millioner. Prosafe har operasjoner over hele verden og sysselsetter ca. 700 personer. Hovedkontoret er lokalisert i Stavanger. Prosafe er notert på Oslo Børs' hovedliste med ticker-kode PRS. Ytterligere informasjon om selskapet er tilgjengelig på www.prosafe.com.