PIEAUGOT PAR 19,1%, AS “LAIMA” KONCERNS SASNIEDZ 33,3 MILJONU APGROZĪJUMU

2006. gada auditētais AS “Laima” apgrozījums pieaudzis par 15% un sasniedzis 27,47 miljonus latu, tādējādi jau ceturto gadu pēc kārtas uzņēmuma apgrozījums ir pārsniedzis iepriekšējā  gada apgrozījumu. 2006. gadā uzņēmuma produkcijas eksporta apjoms pieaudzis par 7%. Salīdzinot ar 2005. gadu, AS “Laima” auditētā bruto peļņa palielinājusies par 15% un sasniegusi 7,17 miljonus latu. Uzņēmums 2006. gadu pabeidzis 1,35 miljoni latu lielu neto peļņu.

“2006. gads mums ir bijis veiksmīgs. Daudz investēts attīstībā, tirgū iepazīstināti jauni produkti, atvērti un apgūti jauni eksporta tirgi. Ikdienā aizvien vairāk tiek strādāts pie tā, lai “Laima” un tās meitas uzņēmumi Baltijas un Centrāleiropas reģionā attīstītos un sadarbotos kopā ar citiem “NP Confectionary AB” koncerna uzņēmumiem,” saka  Normunds Ozoliņs, AS “Laima” valdes priekšsēdētājs.

AS “Laima” koncerns, kurā  ietilpst arī uzņēmuma meitas uzņēmumi, 2006. gadā savu apgrozījumu palielinājis par 19,1% un tas sasniedzis 33,3 miljonus latu. Ņemot vērā koncerna investīcijas Lietuvas un Igaunijas tirgu tālākā apguvē, 2006.gads noslēgts ar 35,4 tūkstošus latu lieliem zaudējumiem.

“2006. gadā tika izvērsts darbs pie “Laima” meitas uzņēmumu straujākas izaugsmes kaimiņvalstīs. Lai veicinātu mūsu produktu noietu, daudz tika investēts AS “Laima Eesti” un UAB “Laima Lita” mārketinga aktivitātēs. Rezultātā esam palielinājuši “Laima” tirgus daļas šajās valstīs,” turpina Normunds Ozoliņš. “Vienlaikus, abās kaimiņvalstīs aktīvu darbību ir uzsācis mūsu meitas uzņēmums SIA “Euro Food”.”

SIA “Euro Food” 2006. gada jūnijā par 410 tūkstošiem latu iegādājās Igaunijas pusfabrikātu un saldētās pārtikas ražotāju “Aston Food”, kura darbība 2007. gadā tiek pārtraukta “Euro Food” izvēršot nepastarpinātu darbību Igaunijas tirgū. 2007. gada aprīlī par 2,8 miljoniem eiro iegādāts Lietuvas ātri pagatavojamās un saldētās pārtikas ražotājs “Margiris”.

Nākotnes plānos - izaugsme
2007. gadā AS “Laima” un saistītie meitas uzņēmumi plāno turpināt iekārtu un tehnoloģisko procesu modernizāciju, vienlaikus nostiprinot savas pozīcijas Baltijas tirgū un turpinot izaugsmi Centrāleiropas reģiona tirgos.

Normunds Ozoliņš, AS “Laima” valdes priekšsēdētājs

Papildinformācijai: