Befimmo: OPENBAAR AANBOD TOT INSCHRIJVING OP 3.264.742 NIEUWE AANDELEN


in het kader van een kapitaalverhoging in geld, met voorkeurrecht
 
 
 
Inschrijvingsperiode met voorkeurrechten
Van 15 tot en met 31 mei 2007 inbegrepen.
 
 
Prijs van het bod
 
80,00 EUR per nieuw aandeel. Deze prijs komt overeen met de uitgifteprijs van 79,37 EUR per nieuw aandeel, verhoogd met de plaatsingscommissie ('selling fee') die aan de Joint Global Coordinators verschuldigd is. Deze bedraagt, per nieuw aandeel, 0,8 % van de uitgifteprijs.
 
Aantal uitgegeven nieuwe aandelen
 
 
Totaalbedrag van het Bod
 
 
 
Voorkeurrecht
In de vorm van coupon nr. 13, die op 14 mei 2007, na sluiting van de beurs, van de Bestaande Aandelen zal worden geknipt.
 
Ratio voor de uitoefening van het voorkeurrecht
1 nieuw aandeel, coupon nr. 15 aangehecht, voor 3 bestaande aandelen.
 
Fortis Insurance Belgium en de hiermee verbonden vennootschappen hebben aan Befimmo hun intentie gemeld om de aan hun aandelen gehechte voorkeurrechten volledig uit te oefenen, wat op basis van de in vorige paragraaf bedoelde ratio overeenstemt met 530.144 nieuwe aandelen. Bovendien heeft een belangrijke aandeelhouder op naam aan Befimmo zijn intentie gemeld om een deel van de aan zijn aandelen gehechte voorkeurrechten uit te oefenen, wat op basis van de in vorige paragraaf bedoelde ratio overeenstemt met 50.000 nieuwe aandelen.
 
 
Tijdens de volledige periode van inschrijving met voorkeurrecht, namelijk van 15 tot en met 31 mei 2007, op Euronext Brussels.
 
De voorkeurrechten die aan het einde van de inschrijvingsperiode met voorkeurrecht niet zijn uitgeoefend, zullen worden voorgesteld als scrips die via een versnelde belegging worden verkocht aan uitsluitend institutionele beleggers. De houders van scrips zullen moeten inschrijven op de nieuwe aandelen tegen de hierna vermelde prijs en ratio. De netto-opbrengst van de verkoop van de aldus verkochte voorkeurrechten zal aan de aandeelhouders worden aangeboden tegen afgifte van coupon nr. 13.
 
Publicatie van de resultaten
De resultaten van de inschrijving met voorkeurrechten en met scrips, evenals de resultaten van de verkoop van scrips, worden in principe op 5 juni 2007 gepubliceerd in L'Echo en De Tijd.
 
7 juni 2007 voor de inschrijving met voorkeurrecht en met scrips. Op 6 juni 2007 na sluiting van de beurs zal coupon nr. 14 worden onthecht; deze coupon vertegenwoordigt het voorschot van EUR 2,61 (nettobedrag) op het dividend over het boekjaar dat wordt afgesloten op 30 september 2007 en is in principe betaalbaar op 21 december 2007.
 
Notering van de aandelen
 
 
Kosten met betrekking tot de materiële levering van de aandelen aan toonder
 
 
Inschrijving
Bij Fortis Bank, ING België en Dexia Bank België (kosteloos), of bij deze instellingen via elke andere financiële tussenpersoon.  Aan de inschrijver wordt verzocht zich te informeren aangaande eventuele kosten die deze laatste aanrekent.
 
 
Aanpassing van de geraamde cashflows   
Rekening houdende met de uitgifteprijs en het aantal nieuwe aandelen zijn de geraamde netto cashflows per aandeel (groepsaandeel) vermeld in de laatste lijn van de tabel op pagina 130 van het prospectus (onder punt 11.2.3. - Geraamde resultatenrekening op 30 september) als volgt geëvolueerd :
 
- 2007: 4,62 EUR per aandeel in plaats van 4,65;
- 2008 : 4,15 EUR per aandeel in plaats van 4,23;
- 2009 : 4,58  EUR per aandeel in plaats van 4,68;
- 2010 : 5,07 EUR per aandeel in plaats van 5,19.
 
 
De banken Fortis Bank NV, ING België NV en Dexia Bank België NV treden op als Joint Global Coordinators en selling agents; Fortis Bank en ING treden voorts ook op als Joint Bookrunners.
 
Befimmo stelt zich met deze operatie tot doel zijn schuldratio te verminderen tot ongeveer 50 % en nieuwe financiële middelen te verwerven om zijn groeistrategie voort te zetten
 
 
Het prospectus en het supplement bij het prospectus kunnen ook worden geraadpleegd op de volgende websites:
 
 
 
Aanbetaling op Dividend
 
In het kader van het openbaar bod tot inschrijving besliste de raad van bestuur van Befimmo NV, statutair zaakvoerder van Befimmo CVA, op 26 april 2007 om vóór de kapitaalverhoging een aanbetaling op het dividend uit te keren aan de bestaande aandelen. Hiermee wordt de verwisselbaarheid van bestaande en nieuwe aandelen gegarandeerd en wordt vermeden dat voor de nieuwe aandelen een tweede noteringslijn zou ontstaan. Deze aanbetaling op dividend werd op basis van het geraamde dividendbedrag voor boekjaar 2006/2007 vastgesteld, prorata temporis over de periode van 1 oktober 2006 tot de vooravond van de valutadatum van de betaling van de prijs van de nieuwe aandelen door hun inschrijvers. De aanbetaling bedraagt 2,61 EUR netto per aandeel indien deze betaling waardedatum 7 juni 2007 krijgt.
 
Coupon nr. 14, die recht geeft op deze aanbetaling op dividend, wordt op 6 juni 2007 na sluiting van de beurs geknipt, en is betaalbaar op hetzelfde ogenblik als het dividend voor boekjaar 2006/2007, in principe vanaf 21 december 2007.
 
Dit persbericht is beschikbaar op de website www.befimmo.be.
 
Dit persbericht vormt geen aanbod of aansporing tot inschrijving of verwerving van financiële instrumenten. Elke beleggingsbeslissing met betrekking tot financiële instrumenten waaraan dit persbericht refereert, moet steunen op een grondig onderzoek van genoemd prospectus. De roerende waarden waaraan dit persbericht refereert, zijn niet het voorwerp geweest van een goedkeuringsaanvraag in een ander rechtsgebied dan België. Dit persbericht mag niet worden verspreid in andere rechtsgebieden waar het aanbieden van financiële instrumenten onderworpen is aan voorafgaande goedkeuring.
 
 
Aanvullende inlichtingen
 
Benoît De Blieck
Gedelegeerd bestuurder
Vast vertegenwoordiger van Befimmo NV
Zaakvoerder van de vastgoedbevak Befimmo CVA
Waverse Steenweg 1945 - 1160 Brussel
Tel. 02/679.38.60
Fax: 02/679.38.66
 
 
 
Voor de volledige pdf-versie van het persbericht, klik op onderstaande link:

Attachments

Pdf-versie persbericht