Befimmo: RESULTATEN VAN HET OPENBAAR AANBOD TOT INSCHRIJVING OP 3.264.742 NIEUWE AANDELEN


in het kader van een kapitaalverhoging in geld met voorkeurrecht
 
 
Resultaat van het openbaar aanbod tot inschrijving met voorkeurrecht
 
Tijdens de openbare inschrijvingsperiode met voorkeurrecht, die met succes werd afgerond op 31 mei 2007, werd ingeschreven op 2.280.430 nieuwe aandelen, hetzij 69,85% van de aangeboden aandelen. Het resultaat van het bod op de nieuwe aandelen waarop aldus werd ingeschreven bedraagt 182,43 miljoen €.
 
Resultaat van de private plaatsing van de scrips
De 2.952.936 voorkeurrechten die niet werd uitgeoefend op het einde van de openbare inschrijvingsperiode met voorkeurrecht werden uitsluitend aan institutionele investeerders te koop aangeboden op 1 juni 2007 onder de vorm van scrips via een versnelde private plaatsing voor de prijs van 0,01 € per scrip. De kopers van deze scrips hebben in enkele uren ingeschreven op 984.312 nieuwe beschikbare aandelen, aan dezelfde prijs van  80,00 € per nieuw aandeel (met inbegrip van de plaatsingscommissie van 0,8%) en in dezelfde verhouding van één nieuw aandeel voor drie rechten in de vorm van scrips als voor de inschrijving met voorkeurrecht. Het resultaat van het bod op de nieuwe aandelen waarop aldus werd ingeschreven bedraagt 78,74 miljoen €.
 
***
 
Deze kapitaalverhoging in geld voor een bedrag van 261,18 miljoen € is de meest belangrijke ooit gerealiseerd door een bevak op de Belgische kapitaalmarkt.
 
In een heel concurrentiële Europese markt, gekenmerkt door een heel groot aantal gelijktijdige vastgoedoperaties, heeft Befimmo het vertrouwen verkregen van Europese institutionele investeerders van eerste rang, die een investeringsstrategie op middellange termijn volgen.
 
Na deze operatie, blijft het aandeelhouderschap van Befimmo grotendeels samengesteld uit private aandeelhouders
 
Befimmo bedankt zijn aandeelhouders voor het hernieuwde vertrouwen, alsook de nieuwe aandeelhouders die op deze wijze Befimmo kunnen begeleiden in de strategie van waardecreatie en de versterking van de door haar ontwikkelde cash-flows.
 
 
Voor bijkomende inlichtingen:
 
Benoît De Blieck
Afgevaardigd bestuurder
Vaste vertegenwoordiger
Befimmo NV, statutaire beheerder van Befimmo Comm VA, Vastgoedbevak
Waversesteenweg 1945
1160 Brussel
Tel : 02/679.38.60
Fax : 02/679.38.66
 
 
Voor de volledige pdf-versie van het persbericht, klik op onderstaande link:

Attachments

Pdf-versie persbericht