Intervest Offices verwerft kantoorgebouw "Mechelen Campus Tower"


Intervest Offices heeft de controle verworven over Mechelen Campus 3 nv, eigenaar van het kantoorgebouw "Mechelen Campus Tower" en het aangrenzend kantoorgebouw, met een bezettingsgraad van 80 %, voor een bedrag van Eur 26,8 miljoen, aan een bruto yield van circa 7,7 %.
 
Intervest Offices heeft de meerderheid van de aandelen aangekocht van de vastgoed-vennootschap Mechelen Campus 3, eigenaar van twee kantoorgebouwen te Mechelen op het kantorenpark 'Mechelen Campus'.
 
De verworven kantoorpanden hebben een verhuurbare vloeroppervlakte van 15.400 m², waarvan 12.800 m² toe te rekenen is aan Mechelen Campus Tower en 2.600 m² aan het aangrenzende kantoorgebouw. Deze gebouwen vormen het sluitstuk van de verwerving van het volledige complex Mechelen Campus, waarvan de overige kantoorpanden reeds eigendom zijn van Intervest Offices.
 
De kantoorgebouwen zijn voor circa 80% verhuurd aan een marktconforme huurprijs. Mechelen Campus Tower is deels verhuurd aan Borealis Polymers, een toonaangevende internationaal opererende producent van kunststoffen. Het aangrenzende kantoorgebouw is volledig verhuurd aan de farmaceutische onderneming Tibotec-Virco (dochtermaatschappij van Johnson & Johnson).
 
Deze twee kantoorgebouwen leveren een aanvangshuurinkomen van Eur 2,1 miljoen op jaarbasis op. Deze kantoorpanden dragen vanaf 1 juli 2007 bij aan het operationeel resultaat van Intervest Offices. Voor de niet verhuurde ruimten wordt een huurinkomensgarantie verleend door de verkoper, Uplace Group nv, voor een duurtijd van 2 jaar, ingaande op 1 juli 2007.
 
De investeringwaarde van het vastgoed bedraagt Eur 26,8 miljoen (reële waarde Eur 26,1 miljoen). Deze aankoop vloeit voort uit de in het verleden door VastNed Offices Belgium aangegane kaderovereenkomst met Uplace Group.
 
Jean-Paul Sols, CEO Intervest Offices: "Deze acquisitie geeft ons een zeer aantrekkelijk direct bruto aanvangsrendement van circa 7,7 %. De investering draagt onmiddellijk bij aan het uitkeerbaar operationeel resultaat. De gebouwen van het kantorenpark Mechelen Campus vallen nu allen onder de controle van Intervest Offices wat een commerciële en strategische toegevoegde waarde biedt voor de bevak."
 
Antwerpen, 2 augustus 2007
 
 
Noot aan de redactie: voor meer informatie gelieve contact op te nemen met:
INTERVEST OFFICES NV, Jean-Paul Sols - CEO tel: + 32 3 287 67 87, www.intervest.be
 
 
Klik op onderstaande link voor de volledige pdf-versie met foto van het persbericht:

Attachments

Persbericht Intervest Offices