Telenor reduserer mobilprisene med 120 millioner kroner


Det koster i dag mer for Telenor at en Telenor-kunde ringer til NetCom og våre øvrige konkurrenters nett enn motsatt vei. Dette er regulert av myndighetene gjennom Post- og teletilsynet (PT). PT har vedtatt at deler av denne særnorske skjevreguleringen skal fjernes, og nedjusteringen av termineringsprisene var planlagt gjennomført i dag. Norge er dermed i ferd med å etablere praksis for termineringspriser på lik linje med resten av Europa. 
 
- Som tidligere lovet har vi besluttet å sette ned prisene for våre kunder i takt med endringene i den særnorske skjevreguleringen, sier Morten Karlsen Sørby, konserndirektør og leder for Telenor i Norden. - Endringer i termineringsprisene skal komme forbrukerne til gode. Telenor vil kontinuerlig tilpasse prisene til endringene i det nye regimet for mobiltermineringspriser i Norge. Kundene våre kan derfor se frem til at vi etter hvert får helt like termineringspriser, sier Morten Karlsen Sørby.
 
Prisreduksjonen på 120 millioner kroner er beregnet på årsbasis ut fra dagens kundeantall og dagens bruksmønster. Telenor gjør også endringer på fastnettprisene, i tråd med endringene i termineringsprisene. Disse offentliggjøres i dag i egen kunngjøringsannonse.
 
Netcom har ikke ønsket å rette seg etter Post og Teletilsynets vedtak og har bedt Oslo byfogdembete om utsettelse av pålegget om å senke termineringsprisene. Anmodingen fikk ikke medhold fredag 28. september, men utsettelsesanmodningen skal opp til videre behandling tirsdag 2. oktober. Dersom NetCom får medhold, vil Telenor måtte justere prisene opp.
 
Fredag 29. september fikk Tele2 medhold i anmodning til Samferdselsdepartementet om utsatt iverksettelse av Post og Teletilsynets vedtak om reduksjon av termineringsprisene. Etter det Telenor forstår, er det fordi Tele2 skal investere i et mobilnett. Dersom vilkårene for Tele2 justeres i det endelige vedtaket fra SD, vil Telenor justere prisene tilsvarende.
 
Om termineringsprisene
Frem til 1. oktober 2007 krevde NetCom 0,91 kroner fra Telenor i termineringspris, mens Telenor krevde 0,65 kroner fra NetCom. I dag reduseres prisene til henholdsvis 0,70 og 0,60 kroner.
 
Ifølge vedtaket fra PT, skal ytterligere reduksjoner gjennomføres i årene som kommer, slik at termineringskostnadene mellom NetCom og Telenor blir like, forskjellen mellom Telenor og Tele2 reduseres og det generelle prisnivået i markedet senkes.
 


 
For ytterligere informasjon, vennligst kontakt
 
Pål Kvalheim, kommunikasjonsdirektør, telefon (+47) 970 44 970