LINCOLN COMPOSITES FERDIG MED TESTING OG FÅR ABS GODKJENNELSE FOR TITAN(TM) MODULER


Lincoln Composites Inc., et datterselskap av Hexagon Composites ASA, har gjennomført de nødvendige testene til TITAN(TM) beholderen og oppnådd ISO-kravene til modul- transportsystemen. Transportsystemen har nå fått endelig godkjenning fra American Bureau of Shipping (ABS).
 
Noen av de viktigste testene som ble gjennomført på TITAN(TM) beholderen :
  •         Et gjennonsnittlig sprengtrykk på 717 bar
  •         Fullført 45 000 trykksykluser fra 20 bar til 375 bar
  •         Fullførte 5 000 høytemperatur-sykluser fra atmosfærisk trykk til 250 bar ved temperaturer mellom 60 og 70 grader Celsius.
  •         Fullførte 5 000 lavtemperatur-sykluser fra atmosfærisk trykk til 250 bar ved temperaturer mellom -50 og -60 grader Celsius.
  •  
    I tillegg til TITAN(TM) beholder test, er også ISO transportsystemet for 4 TITAN(TM) beholdere blitt testet og sertifisert i henhold til ISO 1496-3.  De viktigste testene innebar statiske og dynamiske mekaniske påkjenning og oppførsel i brann.
     
    Lincolns utvikling av TITAN(TM) beholderen er basert på eksisterende, utprøvde og sikker TUFFSHELL® teknologi.  Med sin nesten 12 m lengde og over 1 m diameter representerer  dette nyskapende teknologi for transport av komprimert naturgass. TITAN(TM) beholderen er konstruert for 250 bars arbeidstrykk og vil kunne lagre over 1 840 kg komprimert naturgass (CNG).  En standard 40 fots TITAN(TM) modul med 4 TITAN(TM) beholdere, inneholder mer enn 7 380 kg CNG, noe som tilsvarer over 10 000 standard kubikkmeter gass.
     
    Dale Tiller, administrerende direktør i Lincoln Composites, uttaler: "Vi er entusiastiske og ser frem til de mulighetene vår TITAN(TM) åpner for med hensyn til lagring og transport av gass.  Aktørene i markedet for et lettveks alternativ til tunge stålbeholdere, noe som også er en "rørleggers mareritt" på grunn av mengden av rør og ventiler. TITAN(TM) beholderen er fire ganger mer effektiv enn konkurrerende transportsystemer med hensyn til nyttelast. Under visse betingelser og på moderate transportavstander kan CNG-transport med TITAN(TM)-moduler, også konkurrere med flytende naturgass (LNG) transport.

    Attachments

    ABS godkjenning av TITAN