Pressrelease

Online Brands (tidigare Önskefoto) säljer industrifastighet


Sölvesborg, 2011-01-05 16:24 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Online Brands Nordic AB (publ), tidigare Önskefoto AB (publ), har idag tecknat avtal med Sölvesborgs Kommun om försäljning av sin industrifastighet i Sölvesborg. Avtalet är villkorat av ett godkännande av kommunfullmäktige i februari 2011.

Fastighetsförsäljningen är ytterligare ett steg i omstruktureringen av koncernen. Online Brands målsättning är att driva Nordens ledande e-butiker inom utvalda produktsegment.

-         Detta är ytterligare en spännande milstolpe i koncernens historia, säger Monika Dagberg, VD i Online Brands Nordic AB (publ).I och med den outsourcing av produktionen som genomfördes 2010 har vi har inte längre behov av att äga en stor produktions- och lagerlokal. Vi avser att sitta kvar som hyresgäster i kontorsdelen av fastigheten och ser fram emot ett gott samarbete med Sölvesborgs Kommun.

Tillträde blir under det första kvartalet 2011. Köpeskillingen är 4 miljoner SEK och reavinsten blir 1,9 miljoner SEK.

För mer information ring:
Monika Dagberg, VD Online Brands Nordic AB (publ), 0706 16 24 00
Göran Nordlund, Styrelseordförande Online Brands Nordic AB (publ), 0704 33 13 20
 

Mer om Online Brands Nordic AB (publ)
Online Brands, www.onlinebrands.se, är en koncern som driver de ledande e-butikerna på den nordiska marknaden inom utvalda produktsegment främst riktade mot kvinnor. Koncernen består idag av moderbolaget Online Brands Nordic AB samt de helägda dotterbolagen Önskefoto AB och Hedbergs Guld & Silver AB. Önskefoto AB är en ledande aktör i Sverige och Norge inom produktutveckling, marknadsföring och försäljning av personifierade bildprodukter såsom fotokalendrar, fotoböcker och studentskyltar. Den största delen av försäljningen kommer via e-handel via webbplatserna www.onskefoto.se, www.allfoto.no, www.myphotocalendar.co.uk, www.canvaskonst.seoch www.minpersonligakalender.se. Online Brands och Önskefoto är belägna i Sölvesborg. Hedbergs Guld & Silver AB, www.hedbergsguld.se, säljer guld, silver och övriga smycken via e-handel, postorder och en butik i Dalsjöfors utanför Borås. Aktien handlas på First North under tickerkoden OBAB. Bolagets Certified Adviser är Thenberg & Kinde Fondkommission.


Attachments

Pressrelease 20110105.pdf