Akcinės bendrovės „LIETUVOS ENERGIJA“ 2011 m. sausio 19 d. neeiliniame visuotiniame akcininkų susirinkime priimti sprendimai

Elektrėnai, Lietuva, 2011-01-20 08:19 CET (GLOBE NEWSWIRE) --

2011 m. sausio 19 d. įvykusiame akcinės bendrovės „LIETUVOS ENERGIJA“ (juridinio asmens kodas – 220551550, teisinė forma – akcinė bendrovė, registruotos buveinės adresas: Elektrinės g. 21, Elektrėnai, Lietuvos Respublika, duomenys apie bendrovę kaupiami ir saugomi VĮ Registrų centro Vilniaus filiale Juridinių asmenų registravimo skyriuje) neeiliniame visuotiniame akcininkų susirinkime buvo priimti šie sprendimai:
  1. Dėl akcinės bendrovės „LIETUVOS ENERGIJA“ ir akcinės bendrovės LIETUVOS ELEKTRINĖ reorganizavimo sąlygų parengimo.

Pavesti akcinės bendrovės „Lietuvos energija“ valdybai, bendradarbiaujant su akcinės bendrovės „Lietuvos elektrinė“ (pagal Lietuvos Respublikos įstatymus įsteigta akcine bendrove, kurios buveinė yra Elektrinės g. 21, Elektrėnai, Lietuvos Respublika, juridinio asmens kodas 110870933, įregistruotą LR Juridinių asmenų registre) valdyba, parengti akcinės bendrovės „Lietuvos energija“ ir akcinės bendrovės „Lietuvos elektrinė“ reorganizavimo jungimo būdu (Lietuvos Respublikos civilinio kodekso 2.97 straipsnio 2 dalis) sąlygas“
2. Dėl akcinės bendrovės „LIETUVOS ENERGIJA“ įstatų pakeitimo.

„2.1. Pakeisti akcinės bendrovės “Lietuvos energija” įstatus nustatant papildomą akcinės bendrovės “Lietuvos energija” valdybos kompetenciją tvirtinti bendrą (maksimalų) darbuotojų skaičių, nustatyti bendrovės vidaus audito funkcijas atliekančio struktūrinio padalinio vadovo atlyginimą ir kitas darbo sutarties sąlygas, tvirtinti jo pareiginius nuostatus, skatinti jį ir skirti nuobaudas,priimti sprendimus dėl labdaros ir paramos skyrimo, svarstyti įmonių, kurių dalyve yra akcinė bendrovė „Lietuvos energija“ (įskaitant ir dukterines įmones), filialų ir atstovybių steigimo, jų veiklos nutraukimo klausimus bei valdybos narių, siūlomų nuo akcinės bendrovės “Lietuvos energija”, kandidatūras, analizuoti ir vertinti klausimus dėl kurių į valdybą kreipiasi generalinis direktorius, taip pat pakeičiant bendrovės pranešimų skelbimo tvarką nenumatant papildomų skelbimo būdų (pakeista įstatų redakcija pridedama).
2.2. Įgalioti akcinės bendrovės “Lietuvos energija” generalinį direktorių teisės aktuose nustatyta tvarka pasirašyti pakeistus akcinės bendrovės “Lietuvos energija” įstatus ir atlikti visus būtinus veiksmus registruojant pakeistus įstatus Juridinių asmenų registre.“

3. Dėl AB „Lietuvos energija“ valdybos nario atšaukimo.

„Atšaukti Arvydą Tarasevičių (asmens kodas ir gyv. vieta – neskelbiama informacija) iš AB „Lietuvos energija“ valdybos narių“.

4. Dėl AB „Lietuvos energija“ valdybos nario išrinkimo
 “Išrinkti Aloyzą Vitkauską (asmens kodas ir gyv. vieta – neskelbiama informacija) AB „Lietuvos energija“ valdybos nariu likusiam AB „Lietuvos energija“ valdybos kadencijos laikotarpiui”

Daugiau informacijos apie neeiliniame visuotiniame akcinės bendrovės „LIETUVOS ENERGIJA“ akcininkų susirinkime priimtus sprendimus pateikiama akcinės bendrovės „LIETUVOS ENERGIJA“ interneto svetainėje http://www.le.lt/.

Jūratė Kavaliauskaitė
         Komunikacijos vadovė