Prisafgørelse om bredbånds engrosprodukt via kabel-tv net mv.


IT- og Telestyrelsen har i dag offentliggjort afgørelse om blandt andet prisfastsættelse af det engrosprodukt - bit stream access (BSA) - som TDC i henhold til Styrelsens afgørelse af 22. december 2009 er forpligtet til at udbyde via kabel-tv net (coax).

Priserne er fastsat efter den såkaldte Long Run Average Incremental Cost (LRAIC) metode, og der er fastsat priser for en lang række delelementer, der vil skulle sammensættes med henblik på at alternative operatører kan udbyde bredbåndsprodukter over coax.

De fastsatte priser består af en kunderelateret del og en kapacitetsafhængig del, men den gennemsnitlige pris forventes at blive cirka 13 % lavere end den gennemsnitlige prise for BSA over kobber inklusive linjeleje.

Afgørelsens konsekvenser for TDC vil afhænge af en række faktorer ud over den fastsatte pris, hvoraf adskillige er udenfor TDC's kontrol, herunder tekniske forhold og systemer hos alternative operatører og udvikling af andre teknologier.

I henhold til afgørelsen af 22. december 2009 vil TDC skulle udbyde BSA produktet over coax til de fastsatte priser, senest 6 måneder efter modtagelse af en anmodning fra en alternativ operatør. Der er på nuværende tidspunkt ikke modtaget nogle anmodninger, og TDC påregner tidligst at lancere engrosproduktet i fjerde kvartal 2011. På denne baggrund forventes afgørelsen ikke at få nogen indvirkning på TDCs forventninger til årsresultat for 2011 som senest bekræftet den 8. februar 2011 i forbindelse med offentliggørelse af TDC's årsrapport for 2010.

Der vil ved offentliggørelse af forventninger til årsresultat for 2012 blive taget højde for de på det tidspunkt forventede konsekvenser af afgørelsen.

         TDC A/S
         Teglholmsgade 3
         0900 København C
         tdc.dk


Attachments

Release 12-2011 coax bsa - DK.pdf