AS Järvevana aktsionäride üldkoosoleku otsused

Tallinn, Eesti, 2011-06-28 15:45 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --

28. juunil 2011. aastal peetud AS Järvevana aktsionäride korraline üldkoosolek otsustas:

1. 2010.a. majandusaasta aruande kinnitamine

Kinnitada AS-i Järvevana 2010.a. majandusaasta aruanne.

2. Kasumi jaotamise otsustamine

Kinnitada 2010.a. majandusaasta puhaskahjum 294 234 Eesti krooni (18 804,98 eurot) ning katta 2010. aasta puhaskahjum eelmiste perioodide jaotamata kasumi arvelt. Jätta ülejäänud jaotamata kasum jaotamata.

3. Põhikirja muutmine

Muuta AS-i Järvevana põhikirja punkte 4, 5, 9, 19, 20 ja 23 järgmises sõnastuses:

3.1 Muuta punkti 4 ja sõnastada see järgmiselt: "4. Seltsi miinimumaktsiakapital on 6 000 000 (kuus miljonit) eurot ja maksimumaktsiakapital on 24 000 000 (kakskümmend neli miljonit) eurot. Aktsiakapitali suuruse muutmine toimub seaduses sätestatud korras.“

3.2 Muuta punkti 5 ja sõnastada see järgmiselt: "5. Seltsil on 17 700 000 nimiväärtuseta nimelist aktsiat.“

3.3. Muuta punkti 9 ja sõnastada see järgmiselt: "9. Aktsiakapitali suurendamisel on aktsionäridel eesõigus märkida uusi aktsiaid võrdeliselt oma aktsiate arvestusliku väärtuse summaga, kui seadusest ei tulene teisiti.“

3.4. Muuta punkti 19 ja sõnastada see järgmiselt: „19. Juhatus saadab tähitud kirjaga teate aktsionäridele aktsiaraamatusse kantud aadressil. Kui aktsiaseltsi aktsionäride arv ületab seaduses sätestatud määra, ei pea aktsionäridele kutseid saatma, kuid üldkoosoleku toimumise teade tuleb avaldada vähemalt ühes üleriigilise levikuga päevalehes ning börsiaktsiaseltsina ka viisil, mis võimaldab sellele kiire juurdepääsu, kasutades selleks teabevahendeid, mille puhul võib eeldada teabe tõhusat edastamist avalikkusele kogu Euroopa Liidus.“

3.5. Muuta punkti 20 ja sõnastada see järgmiselt: „20. Nii korralise kui erakorralise üldkoosoleku toimumisest peab ette teatama vähemalt kolm nädalat.“

3.6. Täpsustada punkti 23 ja sõnastada see järgmiselt: "23. Kui üldkoosolekul ei ole esindatud käesoleva põhikirja punktis 22 nimetatud hääled, kutsub juhatus kolme nädala jooksul, kuid mitte varem kui 7 päeva pärast kokku uue üldkoosoleku sama päevakorraga. Uus üldkoosolek on pädev vastu võtma otsuseid, sõltumata koosolekul esindatud häältest.“

4. Aktsiakapitali eurodesse ümberarvestamine, nimiväärtuseta aktsiate kasutusele võtmine ja aktsiakapitali suurendamine

Seoses Eesti Vabariigi liitumisega euroalaga 1. jaanuaril 2011 ja lähtudes 1. juulil 2010 jõustunud äriseadustiku muudatustest,:

4.1. viia läbi AS-i Järvevana aktsiakapitali ümberarvestamine 177 000 000 Eesti kroonilt 11 312 361,79 euroks ning võtta kasutusele nimiväärtuseta aktsiad. AS Järvevana aktsiakapital jaguneb 17 700 000 nimiväärtuseta nimeliseks aktsiaks;

4.2. suurendada AS-i Järvevana aktsiakapitali fondiemissiooni teel jaotamata kasumi arvel 687 638,21 euro võrra AS-i Järvevana aktsiate arvestusliku väärtuse suurendamise teel, nii et aktsiakapitali uus suurus on 12 000 000 eurot. Aktsiate uus arvestuslik väärtus on 0,67797 eurot. Fondiemissiooni aluseks on aktsionäride üldkoosoleku poolt heaks kiidetud AS-i Järvevana 2010.a. majandusaasta aruanne. Fondiemissioonis osalema õigustatud aktsionäride nimekiri fikseeritakse 12.07.2011 kell 23:59. Aktsiakapitali suurus ja aktsiate arvestuslik väärtus suureneb kande tegemisega äriregistris, mis toimub eeldatavalt enne 20.07.2011;

4.3. aktsiate nimiväärtuse ega aktsiakapitali suuruse ümberarvestamise tulemuse ümardamisel ei ole käesoleva otsuse kohaselt õiguslikku tähendust.

5. Nõukogu liikmete volituste pikendamine

5.1. Pikendada nõukogu praeguste liikmete Tõnu Toomiku, Teet Roopalu ja Jaan Mäe ametiaega kuni 28. juunini 2014, s.o kolmeks aastaks pikendamise otsustamisest.

5.2. Jätkata nõukogu liikmete tasustamist 03.06.2008 toimunud AS-i Järvevana aktsionäride üldkoosolekul kinnitatud tingimustel.

6. 2011.a. majandusaastaks audiitori kinnitamine

Kinnitada AS-i Järvevana audiitoriks 2011.a. majandusaastaks audiitorühing AS PricewaterhouseCoopers ning tasuda audiitorühingule 2011. a majandusaasta auditeerimise eest vastavalt AS-ga PricewaterhouseCoopers sõlmitavale lepingule.

Toomas Annus
Juhatuse liige