Selskabsmeddelelse nr. 26 / 2011 - Udløb af stand still-aftaler


Som senest oplyst i selskabsmeddelelse nr. 21 af 30. maj 2011 pågår der forhandlinger mellem Tower Group A/S og dets bankforbindelser om en lempelse af vilkårene i stand still-aftalerne, indgået som en del af rekonstruktionen i foråret 2010.

Ledelsen har tidligere konkluderet, at en vellykket gennemførelse af den planlagte aktieemission, og virksomheden generelt, er afhængig af, at der opnås langsigtede aftaler med Selskabets banker med henblik på en lempelse af vilkårene i stand still-aftalerne og/eller låneaftalerne.

For at give Selskabet den fornødne tid til at forhandle sådanne aftaler på plads, besluttede Selskabets ledelse derfor at udskyde den planlagte aktieemission til første del af 3. kvartal 2011.

For at sikre Selskabets likviditet i den mellemliggende periode, indtil aktieemission gennemføres, har Selskabet forhandlet kortsigtede aftaler på plads med Selskabets seniorbanker om udsættelse af afdrag og en suspension af konsekvenserne af visse brud på misligholdelsesklausulerne.

Som oplyst i selskabsmeddelelse nr. 9 af 30. marts 2011 udløber den senest indgåede af disse aftaler mellem Selskabet og dets bankforbindelser imidlertid pr. 30. juni 2011.

Det er endnu ikke lykkedes Selskabet at indgå langsigtede aftaler med dets bankforbindelser med henblik på en lempelse af vilkårene i stand-still- og låneaftalerne. Det betyder, at nogle af Selskabets tyske datterselskaber, svarende til ca. 80% af aktiverne, misligholder deres låneforpligtelser, indtil de måtte få forhandlet en aftale med bankerne på plads. Følgende datterselskaber er derfor insolvente (ude af stand til at betale deres gæld) pr. den 30. juni 2011:

Tower 1 Immobilien zweite GmbH

Tower 1 Immobilien dritte GmbH

Tower 1 Immobilien vierte GmbH

Tower 1 Immobilien fünfte GmbH

Tower 1 Immobilien sechste GmbH

Tower 1 Immobilien siebente GmbH

Tower 1 Immobilien achte GmbH

Tower 1 Immobilien neunte GmbH

Eranus Real Estate Investment GmbH

Ledelsen i de relevante datterselskaber er efter tysk ret forpligtet til at registrere insolvensen uden unødig ophold – svarende til senest 3 uger efter datoen for insolvensen. Ved en registrering for insolvens vil der blive udpeget en administrator, der vil overtage ledelsen af selskabet. Administrator har herefter 3 måneder til at udarbejde en rekonstruktionsplan sammen med kreditorerne. 

Ledelsen har dog modtaget indikationer fra bankerne på, at det stadig er muligt at opnå en aftale med bankerne inden for den ovenfornævnte 3-ugers frist.

 

Med venlig hilsen

Tower Group A/S

 

Martin Coté

CEO

 

Spørgsmål vedrørende denne meddelelse kan rettes til Martin Coté CEO, på tlf.:

+420 725 716 755.


Attachments