NIBE fullföljer erbjudandet till aktieägarna i Schulthess och offentliggör prospekt avseende upptagande till handel av nyemitterade B-aktier

NIBE Industrier AB (publ) (”NIBE”) fullföljer erbjudandet till aktieägarna i Schulthess och förklarar erbjudandet ovillkorat. I samband med detta har NIBEs styrelse beslutat att emittera nya B-aktier i bolaget och NIBE har idag offentliggjort ett prospekt på svenska avseende upptagande till handel av nyemitterade aktier i NIBE på NASDAQ OMX Stockholm. Prospektet har godkänts och registrerats av Finansinspektionen och finns tillgängligt på NIBEs hemsida www.nibe.com och Finansinspektionens hemsida www.fi.se.


Markaryd, Sweden, 2011-07-27 06:30 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --

Detta pressmeddelande får inte distribueras i USA, Australien, Kanada eller Japan.

  

  • NIBE offentliggjorde den 28 juni 2011 att bolaget efter slutet av acceptperioden av det offentliga uppköpserbjudandet till aktieägarna i Schulthess innehade 96,52% av aktiekapitalet och rösterna i Schulthess. Sedan slutet på acceptperioden har NIBE dessutom förvärvat ytterligare 229 795 aktier, vilket innebär att NIBE per den 25 juli 2011 innehar totalt 98,69% av aktiekapitalet och rösterna i Schulthess.
  • Den 30-dagars överklagandeperiod avseende den lokala schweiziska myndighetens beslut om att det planerade köpet av Schulthessaktier inte klassificeras som ett fastighetsköp enligt lagen om utländska personers köp av fastighet (”Lex Koller”) och att NIBE således inte behöver något tillstånd för förvärvet har gått ut och beslutet har därmed vunnit laga kraft. Eftersom övriga villkor för erbjudandets fullföljande nu antingen har uppfyllts eller frånfallits, förklarar NIBE härmed erbjudandet ovillkorat.
  • Det offentliga uppköpserbjudandet, de aktieöverlåtelseavtal som ingåtts med ett flertal stora aktieägare i Schulthess samt ytterligare aktieköp som avtalats om efter acceptperiodens utgång kommer att fullföljas genom att NIBE förvärvar 10 485 329 aktier i Schulthess, motsvarande 98,69% av aktiekapitalet och rösterna i Schulthess, från Schulthess aktieägare. Redovisning av likvid förväntas påbörjas den 29 juli 2011, med betalning av kontantdelen av vederlaget om cirka 378 MCHF (2 647 Mkr[1]) följt av betalning av aktiedelen av vederlaget genom en apportemission av 16 119 437 nyemitterade B-aktier i NIBE några dagar senare.
  • Då NIBE erhållit mer än 98% av aktierna i Schulthess, avser NIBE att i domstol ansöka om en annullering av utestående aktier enligt artikel 33 i den schweiziska fondbörs– och värdepappershandelslagen.
  • Styrelsen i NIBE beslutade den 26 juli 2011 – med stöd av bemyndigande från ordinarie bolagsstämman den 11 maj 2011 – att emittera nya B-aktier i bolaget. Beslutet innebär att NIBEs aktiekapital kommer att ökas med högst 10 218 750 kronor genom nyemission av högst 16 350 000 B-aktier. Rätt att teckna de nya B-aktierna skall endast tillkomma de befintliga ägarna i Schulthess, med rätt och skyldighet för tecknarna att betala de nya aktierna i NIBE genom överlåtelse av sina aktier i Schulthess till NIBE. Apportegendomen består av totalt högst 10 625 000 aktier i Schulthess, motsvarande en teckningskurs för varje ny B-aktie i NIBE, baserat på NIBEs B-akties 10-dagars volymviktade genomsnittskurs på dagen för offentliggörandet av transaktionen, om cirka 107,23 kronor.
  • De nya aktierna i NIBE kommer att tecknas på teckningslista för Schulthess aktieägares räkning senast den 3 augusti 2011, med rätt för styrelsen att förlänga teckningstiden. Betalning för de nya aktierna i NIBE skall ske genom överlåtelse till NIBE av de aktier i Schulthess som utnyttjats för teckning enligt ovan såsom apportegendom senast den 8 augusti 2011, med rätt för styrelsen att förlänga betalningstiden.
  • För att de nyemitterade NIBE B-aktierna skall kunna upptas till handel på NASDAQ OMX Stockholm har, eftersom de nyemitterade aktierna utgör mer än 10% av bolagets totala antal aktier som vid början av en 12-månadersperiod kommer att tas upp till handel på NASDAQ OMX Stockholm, ett prospekt upprättats och registrerats hos Finansinspektionen den 26 juli 2011. Aktierna kommer att tas upp till handel från och med 3 augusti 2011. NIBEs B-aktier kommer att sekundärnoteras på SIX Swiss Exchange, med första handelsdag den 10 augusti 2011.

  

[1]Växelkurs: 1 CHF = 7,0 kr.

 

Vid frågor vänligen kontakta:

Gerteric Lindquist, Verkställande direktör och koncernchef, NIBE Industrier AB, Tel: +46 433-73 076

Leif Gustavsson, Ekonomidirektör, Tel: +46 433-73 075

Christel Fritiofsson, IR-kontact Tel: +46 433-73 078

Ovanstående information har publicerats enligt den svenska värdepappersmarknadslagen och lagen om handel med finansiella instrument. Detta pressmeddelande publicerades klockan 06.30 den 27 juli 2011.
 

NIBE i korthet

NIBE är ett internationellt värmeteknikföretag som bedriver verksamhet inom tre olika affärsområden; NIBE Element, NIBE Energy Systems och NIBE Stoves; med visionen att skapa hållbara energilösningar i världsklass. Koncernen har mer än 5.900 anställda och bedriver verksamhet i Europa, Nordamerika och Asien. 2010 uppgick företagets nettoomsättning och rörelseresultat (EBIT) till 6.512 Mkr (930 MCHF) respektive 796 Mkr (114 MCHF).

NIBE Element är marknadsledande i norra Europa och en av de internationellt ledande tillverkarna av komponenter och system för elektrisk uppvärmning samt resistorer. Marknaden utgörs av industriella användare och komponentanvändare. NIBE Energy Systems är marknadsledande i Norden och har en marknadsledande position i norra Europa inom huvudområdena värmepumpar och varmvattenberedare för villor och större fastigheter. Marknaden utgörs av ROT‐sektorn (Renovering, Om‐ och Tillbyggnad) samt nyproduktion av småhus och övriga fastigheter. NIBE Stoves är marknadsledande i Norden och en av de absolut ledande tillverkarna i övriga Europa på brasvärmeprodukter. Marknaden utgörs av såväl befintliga som nyproducerade villor och fritidshus.

DETTA PRESSMEDDELANDE FÅR INTE, DIREKT ELLER INDIREKT, DISTRIBUERAS TILL ELLER PUBLICERAS I USA, KANADA, AUSTRALIEN, JAPAN ELLER NÅGOT ANNAT LAND ELLER ANNAN JURISDIKTION DÄR SÅDAN DISTRIBUTION ELLER DÄR ERBJUDANDET SOM BESKRIVS I DETTA PRESSMEDDELANDE SKULLE KRÄVA YTTERLIGARE ERBJUDANDEHANDLING, PROSPEKT, REGISTRERING ELLER ANDRA ÅTGÄRDER ÄN DEM SOM GÄLLER ENLIGT SCHWEIZISK ELLER SVENSK RÄTT, ELLER BRYTER MOT REGLERNA I DET LANDET ELLER DEN JURISDIKTIONEN. DETTA PRESSMEDDELANDE OCH TILLHÖRANDE INFORMATION UTGÖR INTE ETT ERBJUDANDE OM ELLER EN INBJUDAN ATT SÄLJA OCH KÖPA ELLER LÄMNA IN NÅGRA VÄRDEPAPPER. AKTIEÄGARE I SCHULTHESS BÖR NOGGRANT STUDERA DEN ERBJUDANDEHANDLING SOM INNEHÅLLER SAMTLIGA VILLKOR FÖR ERBJUDANDET.

 


Attachments