Rapport for 2. kvartal og første halvår 2011 for Netop Solutions A/S


Birkerød, den 16. august 2011, 2011-08-16 11:10 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --  

Selskabsmeddelelse nr. 7 -2011                                                                                     

                                                                                                                                                                                 16. august 2011

Rapport for 2. kvartal og første halvår 2011 for Netop Solutions A/S

Netop Solutions’ bestyrelse har revideret strategiplanen for de kommende år og besluttet, at investeringerne i primært Administration og Communication segmenterne intensiveres. Communication segmentet har i 1. halvår 2011 haft en omsætningsstigning på 43%, og vi ser en stigende interesse for produktet. Vi intensiverer derfor markedsføringsaktiviteterne så meget, som vi har råd til. I Administration segmentet har væksten ikke været som forventet, men ledelsen fastholder Enterprise strategien og øger investeringerne i andet halvår 2011. Forventningerne til 2011 revideres til en omsætning i intervallet DKK 90-95 mio. og et EBITDA på DKK 0-5 mio.   

 

Kurt Bager, CEO, udtaler: ”Vi har nu en stabil omkostningsbase og en bedre drift end samme periode sidste år i sammenlignelige tal, og vi har derfor sammen med bestyrelsen besluttet at øge investeringerne på særligt to områder. Live Guide produktet, der i 1. halvår havde en vækst på 43%, tilføres yderligere marketingressourcer, idet produktområdet er relativt nyt, og vi ønsker at nedbringe ”time to market” mest muligt. Markedet er i kraftigt vækst lige nu, og vi har allerede i 1. halvår investeret DKK 6 mio. Herudover har vi allokeret yderligere ca. DKK 1,5 mio., der udelukkende skal bruges på markedsføring. I Administration, hvor væksten ikke har været som forventet, intensiverer vi investeringen i produkter rettet mod tablets og smart phone markedet, der er i vækst. Vores fokus på Enterprise markedet er uændret, og vi har en pæn pipeline, men markedet har været præget af en hvis tilbageholdenhed, primært i USA, hvilket har overrasket efter vores flotte vækst i 2010. Vi har derfor revideret vores forventninger til helåret, og vi investerer yderligere ca. DKK 3,0 mio. mere end oprindeligt planlagt; investeringer som først vil have omsætningseffekt fra 2012. 

 

Highlights

  • Omsætningen i 2. kvartal 2011 udgjorde DKK 21,3 mio. mod DKK 22,5 mio. i 2. kvartal 2010, hvor nedgangen primært kan tilskrives den lave dollarkurs, der negativt har påvirket omsætningen med DKK 1,2 mio. i 2. kvartal 2011. Omsætningen reguleret for dollarkursen er således på niveau med samme periode sidste år. Omsætningen i 1. halvår 2011 blev DKK 42,1 mio. mod DKK 43,0 mio. i 1. halvår 2010.

 

  • Resultatet af primær drift før afskrivninger og amortiseringer (EBITDA) for 2. kvartal 2011 udgjorde et underskud på DKK 0,8 mio. mod et overskud på DKK 1,3 mio. i 2. kvartal 2010. Resultatet af primær drift før afskrivninger og amortiseringer (EBITDA) for 1. halvår 2011 udgjorde et underskud på DKK0,6 mio. mod et overskud på DKK 3,0 mio. i samme periode 2010, hvor resultatet i 2010 dog var påvirket af en ekstraordinær engangsfortjeneste på DKK 5,0 mio. 

 

  • Nettoresultatet udgjorde minus DKK 4,2 mio. i 2. kvartal 2011 mod et minus på DKK 3,3 mio. i 2. kvartal 2010. Nettoresultatet for 1.halvår 2011 blev minus DKK 6,5 mio. mod minus 0,9 mio. i samme periode sidste år, hvor resultatet dog var påvirket af en ekstraordinær engangsfortjeneste på DKK 5,0 mio.

 

  • Ledelsens forventninger for 2011 revideres fra de tidligere udmeldte forventninger om en omsætning i intervallet DKK 97-102 mio. og EBITDA på DKK 7-12 mio. Dette skyldes, at den forventede vækst indenfor Administration er udeblevet, samtidig med at der foretages yderligere investeringer i størrelsesordenen DKK 3 mio., i forhold til det oprindelig udmeldte omkostningsniveau, relaterende til aktiviteter som først forventes at have omsætningseffekt i 2012. Der forventes nu en omsætning for regnskabsåret 2011 i intervallet DKK 90-95 mio., og et EBITDA på DKK 0-5 mio.                                       

  

Netop Solutions A/S

Netop udvikler og sælger software-løsninger, der giver mulighed for hurtig, sikker og stabil overførsel af video, skærmbilleder, lyd og data mellem to eller flere computere. Selskabet har tre forretningsområder: Administration, Education og Communication. Netops Administration-løsning, Netop Remote Control, er den mest skalerbare og sikre løsning på markedet for fjernbetjening i dag. Og flere end halvdelen af Fortune 100 benytter sig af denne unikke løsning. Netop Remote Control hjælper virksomheder verden over med at skære i supportomkostninger og leve op til strenge sikkerhedskrav. Med de markedsledende Education-løsninger til det digitale klasseværelse hjælper Netop elever og lærere i 75 lande med at opnå resultater gennem virtuel undervisning. Højere effektivitet og karakterer er blot nogle af resultaterne. Netops Communication-løsning, Netop Live Guide, er en unik chat-løsning, som giver virksomheder mulighed for at tilbyde en bedre kundeservice, øge effektiviteten og salget samt konvertere online besøgende til kunder. Netop beskæftiger 130 ansatte og har datterselskaber i USA, England, Rumænien , Kina og Schweiz. Selskabet sælger sine løsninger til offentlige og private kunder i mere end 80 lande. Netop Solutions A/S er noteret på Københavns Fondsbørs OMX. I 2010 omsatte Netop for DKK 92,1 mio. Læs mere på: www.netop.com.

         Kontakt
         Administrerende direktør Kurt Bager
         Telefon: 45 90 25 25
         E-mail:kgb@netop.com


Attachments