Kallelse till extra bolagsstämma


 

 

 

Aktieägarna i Online Brands Nordic AB (publ) kallas till extra bolagsstämma onsdagen den 26 oktober 2011 kl. 15.00 på Gesällvägen 3, Sölvesborg.

 

Rätt att delta i stämman

Aktieägare som vill delta i stämman ska vara införd i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken avseende förhållandena torsdagen den 20 oktober 2011 samt bör anmäla sitt deltagande på stämman senast kl 12.00 fredagen den 21 oktober 2011.

 

Anmälan kan antingen ske:

per telefon till Pernilla Brandt Svensson, 033-23 18 04,

per post till Online Brands Nordic AB (publ), att: Pernilla Brandt Svensson, Boråsvägen 40, 516 81 Dalsjöfors, eller

via e-post till pernilla@hedbergsguld.se.

 

Vid anmälan uppges

Aktieägarens namn, person- eller organisationsnummer, adress och telefonnummer, aktieinnehav och eventuella biträden. I de fall en aktieägare avser låta sig företrädas genom ombud bör fullmakt och övriga behörighetshandlingar biläggas anmälan.

 

Registrering i aktieboken

Aktieägare, som har sina aktier förvaltarregistrerade, måste tillfälligt inregistrera aktierna i eget namn hos Euroclear Sweden AB för att ha rätt att delta i stämman. Sådan omregistrering måste vara genomförd torsdagen den 20 oktober 2011. Förvaltaren (bank eller fondhandlare) måste i god tid före nämnt datum få besked om att ombesörja sådan s.k. rösträttsregistrering.

 

Förslag till dagordning

  1. Öppnande
  2. Val av ordförande vid stämman
  3. Upprättande och godkännande av röstlängd
  4. Godkännande av förslaget till dagordning
  5. Val av en eller flera justeringsmän
  6. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad
  7. Styrelsens förslag till beslut om ändring av bolagsordningen
  8. Styrelsens förslag till beslut om (i) riktad nyemission, (ii) ändring av bolagsordningen och (iii) sammanläggning av aktier
  9. Avslutning

 

Förslag till beslut

 

Punkt 7:

Styrelsen föreslår att bolagsordningens § 2 ändras så att styrelsens säte ändras från Sölvesborgs kommun till Borås kommun.

 

Styrelsen föreslår vidare att bolagsordningens § 8 ändras i enlighet med följande:

 

Nuvarande lydelse:

§ 8 Kallelse till bolagsstämma skall ske genom annons i Post- och Inrikes Tidningar samt annons i Dagens Industri. Kallelse till ordinarie bolagsstämma eller extra bolagsstämma där ändring av bolagsordning skall behandlas skall utfärdas tidigast 6 veckor och senast 4 veckor före bolagsstämman. Kallelse till annan extra bolagsstämma skall utfärdas tidigare 6 veckor och senast 2 veckor före bolagsstämman.

 

 

 

Föreslagen lydelse:

§ 8 Bolagsstämma skall kunna hållas antingen i Borås kommun eller i Malmö kommun. Kallelse till bolagsstämma skall ske genom annonsering i Post- och Inrikes Tidningar samt på bolagets webbplats. Att kallelse har skett skall annonseras i Dagens Industri.

 

Styrelsen föreslår slutligen att en ny § 10 införs i bolagsordningen i enlighet med följande:

 

En aktieägare som vill delta i bolagsstämma skall anmäla detta till bolaget senast kl 12.00 den dag som anges i kallelsen till bolagsstämman. Denna dag får inte vara söndag, annan allmän helgdag, lördag, midsommarafton, julafton eller nyårsafton och inte infalla tidigare än femte vardagen före bolagsstämman. Om en aktieägare vill ha med sig biträden vid bolagsstämman skall antalet biträden (högst två) anges i anmälan.

 

Punkt 8:

För att uppnå ett ändamålsenligt antal aktier i bolaget, och därmed också en lämpligare aktiekurs, föreslår styrelsen att bolagsstämman beslutar om sammanläggning av bolagets aktier 1:5, innebärande att fem aktier läggs samman till en aktie. Ett sådant beslut om sammanläggning medför att bolagsstämman även bör fatta beslut om en mindre, riktad utjämningsemission och om ändring av bolagsordningen i enlighet med nedanstående förslag.

 

(i) Riktad nyemission

Styrelsen föreslår att bolagsstämman beslutar om nyemission av två (2) aktier. Rätt att teckna aktierna ska, med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, endast tillkomma Göran Nordlund. Teckning av de nya aktierna ska ske senast den 31 oktober 2011. Teckningskursen för de nya aktierna ska uppgå till 0,10 kronor, vilket motsvarar aktiens kvotvärde. Skälet till styrelsens förslag samt avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt (vilket leder till en helt obetydlig utspädning) är att antalet aktier i bolaget bör vara jämnt delbart med fem för att erhålla ett lämpligt kvotvärde i samband med att nedanstående förslag till sammanläggning av aktier genomförs.

 

(ii) Ändring av bolagsordningen

Med anledning av nedanstående förslag till sammanläggning av aktier föreslår styrelsen att gränserna för antalet aktier i bolagsordningens § 5 sänks från lägst 10.000.000 och högst 40.000.000 aktier till lägst 2.000.000 och högst 8.000.000 aktier.

 

(iii) Sammanläggning av aktier

Styrelsen föreslår att bolagsstämman beslutar om sammanläggning av bolagets aktier, innebärande att fem aktier läggs samman till en aktie. Styrelsen ska bemyndigas att fastställa avstämningsdag för sammanläggningen.

 

Om en aktieägares innehav av aktier inte är jämnt delbart med fem kommer sådan aktieägare att kostnadsfritt erhålla utjämningsaktier (1-4 aktier) från aktieägaren Göran Nordlund.

 

Styrelsens förslag enligt (i)-(iii) ovan ska behandlas av bolagsstämman som ett paket. Respektive delbeslut ska således vara villkorat av att samtliga förslag enligt (i)-(iii) ovan antas. Verkställande direktören föreslås bemyndigas att vidta de justeringar i besluten som kan visa sig nödvändiga i samband med registrering därav.

 

Handlingar

Fullständigt beslutsunderlag hålls tillgängligt hos bolaget senast två veckor före stämman. Kopior av handlingarna sänds till de aktieägare som begär det och uppger sin postadress. Kopior kommer även att delas ut vid stämman.

 

Välkommen!

Sölvesborg, september 2011

Styrelsen

Online Brands Nordic AB (publ)

 

 


Attachments