Delårsmeddelelse, 3. kvartal, Aqualife A/S


First North meddelelse nr. 14 / 2011
27. oktober 2011

 

Delårsmeddelelse, 3. kvartal 2011

Resumé: Aqualife er, som tidligere meddelt, under rekonstruktion. Der er tilført kapital på DKK 14 mio. i 2. kvartal 2011. Den akkordering, der er aftalt med bank og visse kreditorer, indgår i regnskabet for 3. kvartal 2011. Driften har i 3. kvartal været fokuseret på forberedelserne til genoptagelse af størtransporterne for en tysk kunde, på aktiviteter til at få Aquaporten i Canada godkendt og på forhandlinger med kundeemner om indgåelse af samarbejdsaftaler. Aktiviteterne forløber langsommere end forventet, primært på grund af den længere end forventede sagsbehandlingstid i forbindelse med godkendelse af Aquaporten.   

Hovedpunkter

  Rekonstruktion

  • Aqualife-gruppen er under rekonstruktion, som meddelt i Aqualife A/S’ årsrapport for 2010 og i efterfølgende kvartalsmeddelelser. Målet er at få tilført nødvendig kapital i 2011, og at få gennemført et antal definerede ændringer i gruppens finansielle og forretningsmæssige samarbejder, samt strukturelle ændringer i gruppen.
  • Som et første skridt i den nødvendige styrkelse af kapitalgrundlaget ydede et mindre antal aktionærer i juni 2011 lån til Aqualife på i alt DKK 14 mio., som generalforsamlingen efterfølgende, den 27. juni, godkendte konverteret til aktiekapital.
  • Bestyrelse og direktion arbejder fortsat på at få tilført yderligere kapital. I øjeblikket vurderes forskellige muligheder for at tilvejebringe kapital. En afklaring forventes inden årets udgang.   

Teknik-aktiviteter

  • De canadiske myndigheder har ikke godkendt Aquaporten i Nova Scotia, Canada endnu. Myndighederne har rejst en række spørgsmål, som dog alle er blevet besvaret. Det forventes nu, at godkendelsen vil foreligge inden for nogle få uger, dvs. tre måneder senere end oprindeligt forventet.

Logistik-aktiviteter

  • Efter at have været sat i bero i fem måneder, er projektet for en tysk kunde om transport af levende stør fra Tyskland til Mellemøsten nu genoptaget. Den første fragt forventes igangsat inden for et par uger. Det forventes, at projektet bliver gennemført inden for 12 måneder, og at det vil give Aqualife en samlet omsætning i størrelsesorden DKK 6 mio. Hvor de tidligere gennemførte fragter var tabsgivende på grund af nødvendige indledende investeringer i udstyr, forventes de resterende fragter at bidrage positivt.
  • Aqualife har med betydende canadiske og europæiske aktører inden for seafood industrien aftalt at gennemføre et antal prøvefragter af hummere, muslinger og østers, når Aquaporten i Canada er blevet godkendt. De resultater, der opnås fra prøvefragterne, vil danne grundlag for de videre forhandlinger om en egentlig transportaftale.

Økonomisk udvikling i de første ni måneder af 2011

  • Aqualife-gruppens omsætning de første ni måneder af 2011 var beskeden, DKK 1.667 tus., altovervejende hidrørende fra de tidligere på året gennemførte fragter af stør fra Tyskland til Mellemøsten.
  • I 1. halvår fik Aqualife tilført DKK 14 mio. i kapital. Der er aftalt akkorderinger med gruppens bankforbindelse og en række større kreditorer for i alt DKK 12,1 mio., hvilket er reflekteret i regnskaberne for de berørte selskaber..
  • Efter indfrielse af lån på DKK 6 mio. og gæld til kreditorer er Aqualife-gruppens likvide beholdninger den 30. september på DKK 3,6 mio., hvilket er tilstrækkeligt til driften resten af året.

 

Kontakt:       direktør Erik Winther, tlf. +45 22 10 25 25.

                      www.aqualife.nu

  Selskabets Certified Advisor er Dahl-Sørensen & Partners A/S, Allan Reimann, tlf. +45 33 64 92 05


Attachments