SAV-Rahoitus Oyj:n tytäryhtiö laajentaa toimialaansa perintäpalveluihin


SAV-Rahoitus Oyj:n täysin omistama tytäryhtiö on muuttanut nimensä ja laajentanut toimialaansa.  Oy Automyynti Monza Ab nimellä aiemmin toiminut yhtiö on nyt Savlex Oy ja yhtiö on aloittanut kokonaisvaltaisen perintäprosessin tarjoamisen konsernille.  Palvelu kattaa toimenpiteet maksuvaatimuksista ajoneuvon takaisinottoon ja realisaatioon asti.  Perintäpalvelut tuotetaan aputoiminimellä Certitum perintä ja realisointiin liittyvä ajoneuvojen myynti tehdään aputoiminimellä Automyynti Monza.  SAV-Rahoitus Oyj ja Savlex Oy ovat samassa yhteydessä rekisteröityneet arvonlisäveroryhmäksi, mikä merkitsee keskinäisten liiketoimien arvonlisäverottomuutta.

Savlex Oy:n toimitusjohtajana toimii SAV-Rahoitus Oyj:n hallintopäällikkö Ari Vainionpää.  Kaksijäseniseen hallitukseen kuuluvat Antti Lehtonen (pj) ja Harri Kalliokoski.  Savlex Oy:n toimipaikka sijaitsee Seinäjoella.

Savlex Oy tulee hakemaan perintäpalveluille viranomaisluvan, jonka jälkeen palveluita tarjotaan myös konsernin ulkopuolisille asiakkaille.  Certitum perinnän tavoite on olla Suomen johtava ajoneuvoperintään erikoistunut palveluyhtiö. 

Perintäpalveluiden tarjoaminen tulee vaikuttamaan positiivisesti jo konsernin kuluvan tilikauden tulokseen. Pelkästään konsernin omien toimeksiantojen perusteella voidaan vuositason tulosparannuksen arvioida olevan n. 200 000 € ennen veroja. Mahdolliset konsernin ulkopuoliset asiakkuudet tulevat lisäämään perintäliikevaihtoa ja myös kertyvää tulosta.  Tytäryhtiön toimialalaajennus perintään ei aiheuta aloitusvaiheessa lisäystä konsernin henkilökuntakuluihin koska työpaikat täytetään sisäisin siirroin.   Kustannustehokkuutta tuo perintäpalvelun sekä rahoitusyhtiön tietojärjestelmien yhteensovittaminen ja tietojenvaihdon reaaliaikaisuus.  Tietojärjestelmien kehitystyö on tehty pääosin konsernin omana työnä.  

Lisätietoja

 

Harri Kalliokoski                                                        Certified Adviser

toimitusjohtaja                                                         Privanet Pankkiiriliike Oy

0400 661389                                                               09 68771714