Sigtelse for overtrædelse af værdipapirhandelsloven


I forlængelse af fondsbørsmeddelelse nr. 02.2012 af d.d. kan det oplyses, at Investeringsforeningen SmallCap Danmark af Statsanklageren for Særlig Økonomisk Kriminalitet (SØK) er blevet sigtet for overtrædelse af Værdipapirhandelslovens § 39, jf. § 38 (kursmanipulation). Tilsvarende sigtelser er rejst imod SmallCap Danmark A/S samt dettes datterselskab Porteføljeselskabet A/S.

Sagen er indledt på baggrund af en anmeldelse foretaget af Finanstilsynet. Som følge af Finanstilsynets overvågning af kursændringer op til årets sidste handelsdage, har myndighederne vurderet, at investeringsforeningen, ved en række mindre aktiehandler i december 2009 og 2010 har påvirket årets ultimokurs i visse illikvide aktier i en positiv retning. Finanstilsynet har endvidere vurderet, at handlerne ikke er udtryk for en reel efterspørgsel efter aktierne, men i stedet er sket for at påvirke værdien af investeringsforeningens eksisterende beholdning af aktier i selskaberne og derved resultatet i årsregnskaberne. På det foreliggende grundlag fremstår det for bestyrelsen, at de omhandlede handler er gennemført på sædvanlige arms length vilkår med uafhængige fondshandlere.

Investeringsforeningen benægter de rejste sigtelser.

Bestyrelsen har iværksat en tilbundsgående undersøgelse og samarbejder med SØK for at belyse sagerne.

Den aktuelle indre værdi af Investeringsforeningen SmallCap Danmark, der er baseret på dagens børskurser, og som offentliggøres tre gang dagligt, er upåvirket af sigtelsen og af de i sigtelsen indeholdte forhold. Indre værdi var onsdag eftermiddag d. 22. februar 2012 opgjort til 7.630 kr. pr. bevis.

 

Med venlig hilsen

Investeringsforeningen SmallCap Danmark

 

 

Bestyrelsen


Attachments