Uutuustuote Kerto-tuoteperheeseen: korkea ja jäykkä kattopalkki


Metsä Wood lehdistötiedote 29.3.2012


Metsä Wood on kehittänyt uuden matalaenergia- ja passiivirakentamiseen soveltuvan Kerto-QP-palkin, jonka ainutlaatuinen rakenne takaa palkin suoruuden ja stabiiliuden.

”Nyt voidaan rakennusmääräysten edellyttämä 500 millimetrin rakennekorkeus saavuttaa yhdellä palkilla, kun käytetään tavallisia mineraalivillaeristeitä”, myyntipäällikkö Kari Kemppainen Metsä Woodin kotimaan myynnistä kertoo.
”Palkkia on saatavana kahdella poikkileikkauksella, 39 x 500 millimetrisenä matalaenergiarakentamiseen ja 51 x 625 millimetrisenä passiivirakenteisiin.”

Kerto-QP-palkki täydentää Kerto-tuoteperhettä. Uuden palkin rakenne on hoikka ja korkea mutta jäykkä. Palkin optimoitu poikkiviilurakenne minimoi mahdollisen rakennusaikaisen kosteusvaihtelun aiheuttamaa turpoamista ja pitää palkin suorana. Palkki voidaan siten valmistaa korkeampana ja hoikempana kuin perinteinen Kerto-S-palkki, mikä tuo kustannustehokkuutta rakentajalle.


Tuotteella on CE-merkki ja VTT:n lausunto VTT-S-05156-11 suunnittelussa käytettävistä materiaaliarvoista.


Lue lisää Kerto-QP-palkista:
http://www.metsawood.fi/tuotteet/kerto/Pages/Kerto-QP.aspx



Kuvat Metsä Groupin kuvapankissa:
http://databank.metsagroup.com/?cart=295-jgffcikcbg&l=FI



Lisätietoja:
Kari Kemppainen, myyntipäällikkö, Metsä Wood, puh. 050 593 0733, kari.kemppainen@metsagroup.com



www.metsagroup.fi

Metsä Group on vastuullinen metsäteollisuuskonserni, jonka tuotteet ovat vahvasti läsnä ihmisten arjessa ja edistävät hyvinvointia kestävästi. Metsä Groupin huipputuotteiden pääraaka-aineet ovat uusiutuva pohjoismainen puu ja puukuitu. Liiketoiminta-alueemme ovat pehmo- ja ruoanlaittopaperit, kartonki ja paperi, sellu, puutuotteet sekä puunhankinta. Metsä Groupin liikevaihto vuonna 2011 oli 5,3 miljardia euroa, ja se työllistää noin 12 500 henkilöä. Konsernilla on toimintaa noin 30 maassa. 

www.metsawood.fi

Metsä Wood tarjoaa kilpailukykyisiä ja ekotehokkaita puupohjaisia ratkaisuja teollisen rakentamisen, teollisuusasiakkaiden sekä kodin ja asumisen tarpeisiin. Tuotteet valmistetaan korkealaatuisesta ja uusiutuvasta pohjoismaisesta puuraaka-aineesta. Metsä Woodin liikevaihto vuonna 2011 oli 940 miljoonaa euroa, ja se työllistää noin 2 900 henkilöä. Metsä Wood on osa Metsä Groupia.

Kerto-QP-kattopalkin poikittaisviilut takaavat suoruuden ja stabiiliuden.