Befimmo kondigt de afsluiting van een private plaatsing van obligaties in de Verenigde Staten aan


Dit persbericht wordt gepubliceerd in toepassing van het besluit genomen door de Gewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 25 april 2012 overeenkomstig artikel 556 van het Wetboek van Vennootschappen (punt 9.3 van de dagorde).
 
In het kader van haar herfinancieringsprogramma, heeft Befimmo CommVA op woensdag 30 mei 2012 een private plaatsing van obligaties op naam ("Notes") afgesloten voor een bedrag van 165 miljoen $ en 22 miljoen £, wat in euro overeenkomt met een totaalbedrag van ongeveer 150 miljoen. Befimmo heeft het wisselkoersrisico ingedekt door terzelfdertijd Cross Currency Rate Swaps af te sluiten.
 
De obligaties werden geplaatst bij Amerikaanse en Britse institutionele beleggers. De plaatsing bestaat uit drie delen: een eerste deel van 22 miljoen £ aan obligaties met een looptijd van 7 jaar, een tweede deel van 75 miljoen $ aan obligaties met een looptijd van eveneens 7 jaar en een derde deel van 90 miljoen $ aan obligaties met een looptijd van 8 jaar.
 
De overeenkomst tot uitgifte van deze Notes ("Note Purchase Agreement") omvat een clausule betreffende controlewijziging. Deze clausule geeft elke belegger het recht om een vervroegde terugbetaling te verzoeken van zijn Notes a pari en dit indien een controlewijziging zich voordoet die, ofwel, indien Befimmo CommVA genoteerd is op "Investment Grade"-niveau (minimum BBB- (Standard & Poor's), Baa3 (Moody's) of BBB- (Fitch)), een ratingverlaging met zich meebrengt voor Befimmo CommVA beneden dit niveau, ofwel, indien Befimmo CommVA genoteerd is onder "Investment Grade"-niveau, geen herziening van de rating naar boven tot "Investment Grade"-niveau met zich meebrengt. 
 
Gelieve op onderstaande link te klikken om het persbericht in PDF te downloaden:

Attachments

Befimmo CommVA - Private obligatieplaatsing US - EMBARGO 30 mei 2012