Metsä Woodin kerrostalojärjestelmä Nuorisokeskus Piispalaan


Metsä Wood toimittaa kerrostalojärjestelmällä rakennettavan toiminta- ja majoitusrakennuksen Kannonkoskelle Piispalan valtakunnalliseen nuorisokeskukseen.

”Valitsimme Metsä Woodin järjestelmän, koska Metsä Wood tarjosi Piispalalle parhaan teknisen ratkaisun ja erinomaisen kumppanuuden. Sijaitsemme keskisuomalaisen metsän keskellä, joten puurakentaminen oli meille luonnollinen valinta”, nuorisokeskuksen johtaja Kari Hietaharju sanoo.

”Nuorten kanssa toimivana organisaationa haluamme myös toimia ympäristövastuullisesti. Uuteen rakennukseen tulee sijoittumaan lasten ja nuorten terveyden ja hyvinvoinnin toimintayksikkö, joten siinäkin mielessä puurakentaminen sopii mainiosti ratkaisuksi.”


”Metsä Wood Kerrostalojärjestelmä soveltuu hyvin myös kaksikerroksisiin liike- ja majoitusrakennuksiin, sillä ratkaisumme muuntojoustavuus takaa sekä majoitus- että kokoontumistilojen vapaan muunneltavuuden”, Metsä Woodin Rakentamisen tuotteiden johtaja Ari Tiukkanen kertoo. 

Toimitus sisältää Kerto-pilaripalkkirungon, Kerto-Ripa-välipohjaelementit ja katto- sekä ulkoseinäelementit asennettuina. Rungon asennus alkaa lokakuussa ja reilun kahden tuhannen neliömetrin rakennus saadaan katetuksi kuudessa viikossa. Metsä Woodin toimitus sisältää puurakenteiden 3D-mallinnuksen, mikä tehostaa suunnittelua ja helpottaa muutosten tekoa. Rakennuksen on määrä valmistua huhtikuussa 2013.



Lisätietoja:

Ari Tiukkanen, Rakentamisen tuotteiden johtaja, Metsä Wood, puh. 050 598 7293
Olga van Iterson, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Metsä Wood, puh. 050 325 2376


3D-mallinnuskuvat ladattavissa Metsä Groupin kuvapankista:
http://databank.metsagroup.com/?cart=836-dhlhhdfgab&l=FI


Kohteen tiedot:
Nuorisokeskus Piispalan toiminta- ja majoitusrakennus
Huoneistoala: 2200 kerrosneliömetriä
Rakennuttaja ja pääurakoitsija: Nuorisokeskus Piispala
Arkkitehti: Yrjö Majamaa, Arkkitehtitoimisto Majamaa Oy
Rakennesuunnittelija: Finnmap Consulting
www.piispala.fi



www.metsagroup.fi 

Metsä Group on vastuullinen metsäteollisuuskonserni, jonka tuotteet ovat vahvasti läsnä ihmisten arjessa ja edistävät hyvinvointia kestävästi. Metsä Groupin huipputuotteiden pääraaka-aineet ovat uusiutuva pohjoismainen puu ja puukuitu. Liiketoiminta-alueemme ovat pehmo- ja ruoanlaittopaperit, kartonki ja paperi, sellu, puutuotteet sekä puunhankinta. Metsä Groupin liikevaihto vuonna 2011 oli 5,3 miljardia euroa, ja se työllistää noin 12 500 henkilöä. Konsernilla on toimintaa noin 30 maassa.

www.metsawood.fi

Metsä Wood tarjoaa kilpailukykyisiä ja ekotehokkaita puupohjaisia ratkaisuja teollisen rakentamisen, teollisuusasiakkaiden sekä kodin ja asumisen tarpeisiin. Tuotteet valmistetaan korkealaatuisesta ja uusiutuvasta pohjoismaisesta puuraaka-aineesta. Metsä Woodin liikevaihto vuonna 2011 oli 940 miljoonaa euroa, ja se työllistää noin 2 900 henkilöä. Metsä Wood on osa Metsä Groupia.