TDC : TDC annoncerer ny strategi for 2013-2015


TDC vil på sin Kapitalmarkedsdag i London med start i dag 9.30 CET/8.30 Londontid lancere sin nye strategi for perioden 2013–2015 med disse overskrifter:

 

Vi forbinder dig med fremtiden

  • Fokusere på øget kundeværdi
  • Udvikle og sælge sammenhængende løsninger
  • Bruge TDC’s stærke brands aktivt
  • Investere i kundeservice og Netværk & IT
  • Fortsætte fokus på omkostningsbesparelser

 

Som led i den nye strategi er TDC’s udbyttepolitik blevet revideret, således at der fremover vil være en udbyttebetaling på cirka 90% af Equity Free Cash Flow efter særlige poster mm[1]  (EFCF efter særlige poster). Den reviderede udbyttepolitik og visse finansielle forventninger for 2013 – som skitseret nedenfor efter redegørelsen for nogle af hovedelementerne i den nye strategi - fører til et forventet udbytte for 2013 på 3,70 kr. pr. aktie.

 

Nogle af hovedelementerne i den nye strategi – præsenteret pr. forretningsenhed – er:

 

Privat

Øget fokus på at levere sammenhængende løsninger til hjemmet bestående af fastnet- og mobiltelefoni, bredbånd, tv og andre services under TDC brandet.

 

Fokus på tilgængelighed af services på tværs af platforme og personliggørelse af kundeoplevelsen.

 

Konsolidering af varemærkeporteføljen gennem sammenlægning af datterselskaberne Fullrate og M1 under Fullrate brandet i én enhed og optimering af marketingindsatsen, der vil blive drevet gennem den nyligt oprettede Group Marketing funktion.

 

YouSee

Tilsvarende fokus som for Privat på at tilbyde sammenhængende løsninger til hjemmet. For at muliggøre denne strategi og tilføre YouSee et udbud inden for mobiltelefoni, bliver Onfone integreret som en del af YouSee, men Onfone- brandet bevares.

 

Yderligere udnytte fordelene ved coax-teknologien til at levere bredbånd med meget høje hastigheder.

 

Lancering af nyt OTT (Over The Top) tv-produkt YouBio.

 

Erhverv

 

Lancering af sammenhængende erhvervsløsninger er et hovedelement i strategien for Erhverv. Formålet er at gøre det muligt for erhvervskunder at købe hele deres kommunikationsløsning hos TDC, samt let at op- og nedskalere deres løsninger.

 

Løsningerne kan – efter behov – være cloudbaserede, hvilket vil fremme både skalerbarhed og sammenhængende løsninger uanset geografisk placering.

 

For at fremme salget af sammenhængende erhvervsløsninger vil go-to-market tilgangen mellem Erhverv og datterselskaberne NetDesign A/S og TDC Hosting A/S fremadrettet blive tæt koordineret og muligvis fuldt integreret.

 

Nordic

 

Også for TDC's nordiske datterselskaber – TDC Sverige, TDC Norge og TDC Finland – indeholder strategien en bevægelse hen imod sammenhængende erhvervsløsninger både lokalt og på tværs af den nordiske region.

 

TDC Sverige planlægger en gradvis bevægelse hen imod segmentet af små og mellemstore virksomheder, mens kunderne i dag hovedsagelig består af store virksomheder.

 

Endelig indeholder strategien for Nordic en udvidelse af hosting-forretningen i navnlig Sverige og Finland.

 

Operations

 

I løbet af strategiperioden vil TDC investere yderligere cirka 300 millioner kr. i forhold til de hidtidigt planlagte i forbedring af kundeoplevelsen og kundetilfredshed.

 

Yderligere cirka 500 millioner kr. planlægges investeret i udbygning af både det mobile netværk og fastnettet med det formål at forøge hastighed, dækningsområde og netværkskvalitet samt gradvis at bringe fiberdelen tættere på hjemmene.

 

TDC har lanceret et program med det formål et forenkle produkter, platforme og processer for at opnå synergier, reducere time to market og forbedre kundetilfredsheden i løbet af strategiperioden. Med samme formål har TDC besluttet at reorganisere sine product management-aktiviteter på tværs af selskabet, som en selvstændig enhed under Operations.

 

Finansielt

 

TDC's fremadrettede politik på finansområdet:

  • Udbyttebetaling på cirka 90% af EFCF efter særlige poster mm.
  • Opretholde en investment grade rating.
  • Gearing på eller under 2,2 x EBITDA bpi.
  • Opkøb vil fokusere på tilstødende og nuværende forretningsområder og konsolidering i Danmark og de nordiske lande og vil ikke ske på bekostning af mål for rating.

 

De finansielle konsekvenser af den nye strategi er:

  • Forbedring af udviklingen i bruttoavancen forventes i løbet af strategiperioden.
  • Det ovenfor nævnte program vedrørende forenkling af produkter, platforme og processer forventes sammen med et fortsat intensivt fokus på omkostninger at medføre betydelige omkostningsbesparelser fremover.
  • EBITDA forventes at vise et svagt fald i 2013 som følge af investeringer i den nye strategi og regulatoriske effekter. Fra 2014-15 forventes EBITDA at stabilisere sig før effekten af de strategiske initiativer.
  • TDC's årlige capex niveau vil stige med 0,2 milliarder kr. til et niveau på cirka 3,7 milliarder kr. i 2013. Forøgelsen af capex vil hovedsagelig blive anvendt til TDC's strategi for højhastighedsbredbånd og 4G.
  • Cash flow til Særlige poster til restrukturering, finansiel leasing og licenser forventes at falde til et niveau fra cirka 1,0 milliarder kr. i 2012 til 0,7-0,8 milliarder kr. i 2013 som følge af færre medarbejderreduktioner og lavere licensomkostninger.
  • EFCF efter særlige poster mm forventes at falde en smule i 2013 og at stabilisere sig i 2014-15 før effekten af de strategiske initiativer.
  • Den reviderede udbyttepolitik og de finansielle forventninger for 2013 fører til et forventet udbytte for 2013 på 3,70 kr. pr. aktie. Dette niveau betragtes som holdbart og er understøttet af de fortsatte omkostningsbesparelser. Dette indebærer, at hovedparten af equity free cash flow vil blive udbetalt til aktionærerne, mens det samtidig muliggør investering i strategien og en grad af finansiel fleksibilitet.

 

Lanceringen af den nye strategi ændrer ikke ved forventningerne til 2012, der senest er blevet bekræftet ved offentliggørelsen af regnskabsmeddelelse for 3. kvartal den 1. november 2012.

-----------

 

 

Præsentationerne fra kapitalmarkedsdagen bliver webcasted under arrangementet og kan tilgås på

http://storm.zoomvisionmamato.com/player/tdc/objects/8j6gkb47/

 

De plancher, der bruges under præsentationerne, kan tilgås fra hjemmesiden tdc.investor.dk fra cirka kl. 14 CET/1 pm Londontid i dag.

 


 

 

[1] Særlige poster mm udgøres af særlige poster, finansiel leasing og licensbetalinger

 

 

         TDC A/S
         Teglholmsgade 3
         0900 København C
         tdc.dk


Attachments

Release 40-2012 strategi - DK.pdf