RAMIRENT UUDISTAA PITKÄN AIKAVÄLIN TALOUDELLISET TAVOITTEENSA

RAMIRENT OYJ YHTIÖTIEDOTE 27.11.2012


Vantaa, 2012-11-27 07:00 CET (GLOBE NEWSWIRE) --          

 

Ramirent Oyj:n hallitus on vahvistanut Ramirent-konsernin pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteet kokouksessaan 26.11.2012. Uudistetut pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteet ovat linjassa strategisten tavoitteiden kanssa ja korostavat omistaja-arvon luomista.

Ramirent-konsernin strategia keskittyy näihin päätavoitteisin:

1. Kestävä kannattava kasvu vahvistamalla asiakastarjontaa, laajentamalla asiakaspohjaa ja kasvamalla ulkoistamismahdollisuuksien sekä valikoitujen yritysostojen avulla. Ramirent keskittyy asiakkaaseen vahvan paikallisen asiakastuntemuksen avulla, räätälöityihin ratkaisuihin, joissa painotetaan ympäristöä, turvallisuutta, terveyttä ja laatua sekä erinomaiseen asiakkuuksien hallintaan;

2. Toiminnan korkeatasoisuus kehittämällä yhtenäistä Ramirent-toimintamallia; ja

3. Riskien vähentäminen tasapainoisen liiketoimintaportfolion ja riskien hallinnan kautta.

 

Ramirentin strategian tavoitteena on generoida hyvää tuottoa osakkeenomistajille ylläpitämällä samalla taloudellista vakautta. Hallitus on uudistanut pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteet seuraavasti:

1. Kannattavuus: Oman pääoman tuotto (ROE), 18 % yli suhdanteen

2. Velkaantumisaste ja riski: Nettovelan suhde käyttökatteeseen (EBITDA) tulee olla alle 1,6 jokaisen tilikauden lopussa

3. Osingonjako: Osingonjako vähintään 40 % osakekohtaisesta tuloksesta

Ramirentin aiemmat pitkän tähtäimen taloudelliset tavoitteet olivat osakekohtaisen tuloksen kasvu (EPS) yli 15 % yli suhdanteen, sijoitetun pääoman tuotto (ROI) yli 18 % yli suhdanteen, velkaantumisaste enimmillään 120 % tilikauden lopussa ja osingonjako vähintään 40 % osakekohtaisesta tuloksesta. Uusi kannattavuustavoite oman pääoman tuotto (ROE) osoittaa omistaja-arvoa ja tavoitetaso on verrattavissa Ramirentin aiemmin käyttämään sijoitetun oman pääoman tuoton (ROI) 18 % tavoitteeseen. Nettovelan suhde käyttökatteeseen (EBITDA)  on verrattavissa edelliseen enintään 120 % velkaantumisastetavoitteeseen tilikauden lopussa. Osingonjaon tavoite säilyy muuttumattomana mahdollistaen hyvän tuoton Ramirentin osakkeenomistajille sekä tarjoaa Ramirentille mahdollisuuden sijoittaa ydinliiketoimintaansa varmistaen, että tulevaisuuden kasvua luodaan ylläpitämällä taloudellinen tasapaino. 

 

Sijoittajapäivä

Ramirent järjestää tänään tiistaina 27.11.2012 sijoittajapäivän sijoittajille ja analyytikoille toimitalo Prestossa, Äyritie 12 A, 01510 Vantaa. Tapahtuma keskittyy Ramirentin strategian pääkohtiin, uusiin pitkän aikavälin taloudellisiin tavoitteisiin, ja toimintasegmenttien katsauksiin. Tilaisuus keskittyy johdon esityksiin sekä Suutarilan toimipisteessä vierailuun Helsingissä. Rekisteröinti tapahtumaan alkaa klo 8.00.

Lisätietoja saatavilla osoitteesta www.ramirent.com/sijoittajat.

Esitysmateriaalit

Kaikki sijoittajapäivillä esitetyt materiaalit ovat saatavilla englanniksi 27.11.2012 noin klo 8.00 osoitteessa www.ramirent.com/sijoittajat.

 

RAMIRENT OYJ

Magnus Rosén
toimitusjohtaja

 

LISÄTIETOJA:
Franciska Janzon, johtaja, konserniviestintä ja sijoittajasuhteet, puh. 020 750 2859, tai sähköposti franciska.janzon@ramirent.com           

 

JAKELU:
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.ramirent.com

Ramirent on johtava konevuokrauskonserni, joka yksinkertaistaa asiakkaittensa liiketoimintoja toimittamalla dynaamisia vuokrausratkaisuja. Palvelemme laajaa asiakaskuntaa, kuten rakennus- ja prosessiteollisuutta, telakoita, julkista sektoria ja kotitalouksia. Vuonna 2011 konsernin liikevaihto oli 650 miljoonaa euroa. Konsernilla on 3.100 työntekijää 375 toimipaikassa 13 maassa Pohjoismaissa ja Keski- ja Itä-Euroopassa. Ramirent on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.