Årsrapporter 2012 fra BankInvest foreningerne


Bestyrelsen har i dag behandlet og vedtaget årsrapporterne for Investeringsforeningen BankInvest, Investeringsinstitutforeningen BankInvest og BI Private Equity f.m.b.a., respektive afdelinger heraf, som er optaget til notering på den særlige markedsplads for investeringsforeninger.

Investorerne kan se tilbage på et år med udelukkende positive afkast i samtlige afdelinger med tocifrede afkast-procenter i aktieafdelingerne.

Året 2012 blev som forventet endnu engang et år præget af politisk og økonomisk usikkerhed.

I Europa fik man i løbet af året reduceret den værste risiko ved en lancering af den permanente hjælpefond, ESM, indførelsen af Europæiske Central Banks OMT-program, samt ny hjælp til Grækenland, som hermed endnu engang afværgede et truende ”exit” fra eurosamarbejdet. Hertil kommer, at arbejdet hen imod en europæisk bankunion er indledt.

Den økonomiske udvikling i Eurozonen har været svag, og de Europæiske forbrugere har fastholdt et negativt, men stabilt, syn på den økonomiske situation.  Anderledes positive tendenser har man kunnet se i USA. Her har ikke mindst boligmarkedet samt bygge- og anlægssektoren været præget af et kraftigt opsving, ligesom privatforbruget har udviklet sig positivt.

Derimod har man set en negativ udvikling i virksomhedernes investeringer i andet halvår. Dette skyldes den betydelige usikkerhed, der har været knyttet til håndteringen af den før omtalte ”fiscal cliff”. Efter flere ugers dramatisk tovtrækkeri om skatte- og udgiftspolitikken for 2013 vedtog det amerikanske senat på årets sidste dag en aftale om skattepolitikken – en aftale, som efterfølgende også fik det nødvendige flertal i Repræsentanternes Hus.

Brasilien, Kina og Indien har alle oplevet en vækstafmatning i 2012. Brasilien har ikke mindst været ramt af den faldende efterspørgsel efter en lang række råvarer, mens Kina dels har været ramt af krisen i Europa og dels af et politisk vakuum forud for lederskiftet der blev annonceret i november. Med store geografiske variationer viste den globale økonomi overvejende positive takter frem mod årets udgang - især for Latinamerika og Asien - med store stigninger på både kinesiske og latinamerikanske aktier.

Årsrapport med beretning, regnskab og nøgletal for den enkelte forening er vedlagt og vil ligeledes kunne rekvireres hos investeringsforvaltningsselskabet BI Management A/S eller downloades via foreningernes hjemmeside www.bankinvest.dk.

Årsrapporterne vil blive fremlagt til godkendelse på foreningernes ordinære generalforsamling:

Torsdag den 11. april 2013 kl. 16.00, i den gamle Børsbygning,
Slotsholmsgade 1, 1217 København K.

Spørgsmål til årsrapporterne kan rettes til investeringsforvaltningsselskabets direktør Christina Larsen på tlf. nr. 77 30 90 00.


Med venlig hilsen
BankInvests investerings- og specialforening samt anden kollektiv investeringsordning


Uffe Ellemann-Jensen           Ingelise Bogason
Bestyrelsesformand              Næstformand


Attachments

Investeringsinstitutforeningen BankInvest.pdf