Carl Molinder utsedd till VD


Stockholm, 2013-05-01 22:39 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Styrelsen har utsett styrelseledamoten Carl Molinder till VD för moderbolaget Paradox Entertainment AB. Fredrik Malmberg kvarstår som President och CEO för det USA-baserade dotterbolaget Paradox Entertainment Inc. Förändringen tvingar fram behovet av ett nytt anställningsavtal med Malmberg varpå Bolaget formellt har sagt upp Malmberg och påbörjat förhandlingar om nytt avtal.

Förändringen är del av Bolagets översikt av kostnaderna. Ändringen möjliggör för Malmberg att helt fokusera på verksamheten i USA och han har i samband med detta även tagit beslutet att inte ställa upp för omval till styrelsen på den kommande årsstämman.

Molinder har varit medlem i styrelsen sedan december 2006. Han har examen från Stockholms Universitet i företags- och nationalekonomi. Molinder är en av grundarna av produktionsbolaget EFTI, som har producerat cirka 500 reklamfilmer samt tv-projekt som ”Sen kväll med Luuk” och ”Ulveson/Herngren”. Molinder har producerat långfilmen ”Låt den rätte komma in”, i regi av Tomas Alfredson samt "Let me in" i regi av Matt Reeves. Molinder är medlem i styrelsen för Mr Radar Music Group AB, och tidigare styrelsemedlem i Acne Jeans 1998-2005.

Paradox Entertainment
Paradox Entertainment utvecklar och licensierar sitt rättighetsbibliotek genom att generera intäkter från olika former av underhållning, till exempel film-, tv-, spel-, förlag- och leksaksindustrierna. Företaget äger bland annat välkända rättigheter som Conan the Barbarian, Kull of Atlantis, Solomon Kane, Mutant Chronicles, samt Robert E. Howards samlade verk. Bolaget representerar även andra rättighetsinnehavare som licensagent. Därutöver producerar, samproducerar och finansierar bolaget filmer för en global marknad. Verksamheten drivs till stor del genom helägda Paradox Entertainment Inc, baserat i Los Angeles, USA. Paradox Entertainment AB handlas på NASDAQ OMX-listan First North Premier (PDXE, SE0000598054) med Erik Penser Bankaktiebolag som Certified Adviser.

         Mikael Wiren
         Styrelseordförande
         Mob: +46 70 855 51 75
         E-post mikael.wiren@paradox-entertainment.com