DPA Group N.V. breidt dienstenportfolio verder uit door overname activiteiten van ingenieursbureau Cauberg-Huygen


Amsterdam, 16 september 2013 - DPA heeft overeenstemming bereikt met de curator van Cauberg-Huygen Raadgevende Ingenieurs B.V. (CHRI) inzake de overname van de bedrijfsactiviteiten van deze onderneming. Het betreft gespecialiseerde adviesdiensten op het gebied van industrie, bouw en infrastructuur. De hoogwaardige dienstverlening van CHRI bevindt zich op het snijvlak van technische expertise (o.a. bouwfysica) en specialistische kennis van wet- en regelgeving rond veiligheid, milieu, luchtkwaliteit, geluidshinder en duurzaamheid. Naar verwachting zal deze overname direct bijdragen aan de winstgevendheid van DPA.

Nadat CHRI op 27 augustus 2013 failliet is verklaard, maakten meerdere gegadigden bij de curator hun interesse in een overname van de bedrijfsactiviteiten kenbaar. In dit traject onderscheidde DPA zich met name door het geboden toekomstperspectief. Met circa 80 CHRI-professionals zal de nieuwe business unit 'DPA Cauberg-Huygen' worden gevormd. De overige 60 medewerkers zal DPA afhankelijk van hun specialisme trachten te bemiddelen via haar andere business units.

Volledig complementair
Volgens Eric Winter, CEO van DPA, is consolidatie zowel in de detacherings- als de adviesbranche een sterk antwoord op de uitdagende marktomstandigheden. "Zo kun je schaalvoordelen bereiken zoals lagere kosten per professional, een efficiëntere operatie en marktbenadering, en betere bestuurbaarheid. Met de complementaire activiteiten van CHRI kan DPA bovendien beter invulling geven aan haar rol van strategische sparringpartner voor de opdrachtgever. We zijn erg blij met de komst van de CHRI professionals. Met hun kennis en ervaring kunnen we opdrachtgevers nu ook ondersteunen bij projecten op het gebied van industriële ontwikkeling, infrastructuur en woning- en utiliteitsbouw."

Over DPA
DPA detacheert gespecialiseerde professionals bij bedrijven, overheden en non-profit instellingen. Via markt-, klant- en mensgerichte business units voorziet DPA in flexibele oplossingen voor projecten, vernieuwings- en verandertrajecten en tijdelijke vervanging. De groep bestaat onder andere uit DPA Banking & Insurance, DPA Benkis Banking, DPA Compliance, DPA Engineering, DPA Finance, DPA IT Infrastructure Solutions, DPA Legal, DPA Overheid (DPA Recht & Ruimte en DPA Sociale Zekerheid), DPA Spanish Professionals, DPA Supply Chain, DPA Benkis Training & Coaching en GEOS. Meer informatie is beschikbaar via www.dpa.nl.

Voor meer informatie:
Voor vragen kunt u contact opnemen met DPA Investor Relations: Liesbeth Bleeker, liesbeth.bleeker@dpa.nl of via telefoonnummer 020 515 15 55.


Attachments

Persbericht DPA