Kvartalsrapport pr. 30. september 2013


Pressemeddelelse, Vordingborg Bank

 

 

                                                                                                                           24. oktober 2013

Vordingborg Banks kvartalsrapport pr. 30. september 2013

Vordingborg Banks kvartalsrapport pr. 30. september 2013 viser et resultat før og efter skat på henholdsvis -44,9 mio. kr. og -56,1 mio. kr. Resultatet er i væsentlig grad påvirket af de yderligere nedskrivninger på ca. 46 mio. kr., som Finanstilsynets undersøgelse i august og september måned har pålagt Vordingborg Bank. Endvidere er resultatet i væsentlig grad påvirket af en nedskrivning med ca. 22 mio. kr. på et udskudt skatteaktiv samt med ca. 6 mio. kr. på fratrædelsesgodtgørelse og løn til direktør og ledende medarbejder.

- Resultatet er særdeles utilfredsstillende, men det er vigtigt at gøre opmærksom på, at et yderligere nedskrivningsbehov ingenlunde er udtryk for, at pengene er tabt, men at nedskrivningerne i stor udstrækning er et udtryk for, at Finanstilsynet har nedvurderet værdien af de panter, der ligger til sikkerhed for udlånsengagementerne, hvorved blancodelen er forøget med større nedskrivning til følge, siger bestyrelsesformand Morten Lynge Andersen.

-Bankens bestyrelse foretog, i samarbejde med bankens revisorer, store nedskrivninger i årsregnskabet 2012 og var af den overbevisning, at nedskrivningerne var tilstrækkelige til at dække den latente risiko på udlånsengagementerne. Det har derfor været overraskende, at Finanstilsynet har vurderet sikkerhederne så lavt – ikke mindst set i lyset af, at sikkerhederne i mange tilfælde er værdiansat af eksterne vurderingsfolk, siger Morten Lynge Andersen videre. Finanstilsynets afgørelse er taget til efterretning og udgiftsført i regnskabet. Morten Lynge Andersen tilføjer, at de store nedskrivninger, der nu er foretaget, er reserveret til eventuelle tab på kunder, men de påvirker ikke likviditeten og kundernes hverdag.

- De skattemæssige underskud, der har været konsekvensen af de negative resultater, foranlediger et skatteaktiv, som udgør ca. 22 mio. kr. De regnskabsmæssige regler tilsiger af forsigtighedsmæssige årsager, at skatteaktivet skal nedskrives til 0 svarende til 22 mio. kr., men det ændrer ikke ved, at skatteaktivet fremadrettet vil kunne anvendes i den Fortsættende Bank udtrykker Morten Lynge Andersen.

- Inden Finanstilsynets besøg havde Lollands Bank og vi indledt fusionsforhandlinger med henblik på at skabe én stærk lokalbank for områderne Sydsjælland, Falster og Lolland. Fusionsbestræbelserne fortsætter, og vi henviser til den udvidede fusionsredegørelse, som udsendes i dag. Vi ser frem til at kunne præsentere de nærmere elementer i fusionsaftalen på bankens ekstraordinære generalforsamling. Dato for afholdelse af ekstraordinær generalforsamling vil blive offentliggjort senere på dagen, slutter Morten Lynge Andersen.

Yderligere oplysninger hos bestyrelsesformand for Vordingborg Bank Morten Lynge Andersen på telefon 30 26 31 44 / e-mail mortenlyngeand@gmail.com


Attachments

Pressemeddelelse vedr. kvartalsrapport.pdf Kvartalsrapport pr. 30. september 2013.pdf