Delårsrapport for 1. januar – 30. september 2013


Investeringsforeningen SmallCap Danmarks bestyrelse har d.d. behandlet og godkendt delårsrapporten for perioden 1. januar – 30. september 2013, hvorfra følgende kan fremhæves:

  • Investeringsforeningen realiserede for 3. kvartal 2013 et resultat før og efter skat på 14,7 mio. kr., svarende til et afkast på 15,3%, hvilket skal sammenholdes med en stigning i OMXCXC20 indekset på 15,1%.
  • Et godt resultat i 3. kvartal var ikke tilstrækkeligt til at kompensere for den svage start på året. For de første tre kvartaler af 2013 realiserede investeringsforeningen et overskud før og efter skat på 22,7 mio. kr., svarende til et afkast på 22,7%. Foreningens benchmark, OMXCXC20 indekset, steg 35,0% i samme periode. Det bør dog bemærkes at foreningens afkast var markant bedre end udviklingen i OMXC20 indekset.
  • Small cap aktierne har for første gang i 6 år outperformet large cap markant, idet OMXCXC20 (det tidligere KFMX indeks) er steget 35% mens OMXC20 blot er steget 14%. Vi forventer at denne udvikling vil fortsætte de kommende år.
  • Den positive udvikling i small/mid cap segmentet er i første omgang kommet de lidt større og likvide mid cap selskaber til gode. De mindre small cap selskaber er derimod først for alvor begyndt at performe fra og med 3. kvartal.  Vi forventer at de mindre selskaber vil indhente en del af midcap selskabernes merperformance i takt med at konjunkturudviklingen bliver yderligere stabiliseret og likviditetspræferencen hos aktieinvestorerne bliver reduceret.
  • De største positive bidrag til resultatet i 3. kvartal 2013 var Topsil (3,8 mio. kr.), IC Companys (1,9 mio. kr.) og Vestas Wind Systems (1,2 mio. kr.). Den eneste væsentlige negative bidragsyder til 3. kvartalsresultatet var Liqtech (-1,1 mio. kr.).
  • På et ordinært bestyrelsesmøde d. 3. september 2013 konstituerede bestyrelsen sig med Niels Roth som formand, efter at Jan O. Frøshaug udtrådte af bestyrelsen pga. alder.
  • Medlemmernes formue var ultimo kvartalet 109,2 mio. kr. og indre værdi 8.608 kr. pr. bevis.
  • De pæne stigninger på aktiemarkedet i 3. kvartal og den positive underliggende trend får os til at hæve den nedre ende af vores prognose for aktiemarkedet i 2013 til 15-20% (tidligere 10-20%). Vi mener at der er en god sandsynlighed for, at danske small cap selskaber får en særlig positiv udvikling i de kommende år.

Med venlig hilsen

Investeringsforeningen SmallCap Danmark

 

Niels Roth Christian Reinholdt
Formand for bestyrelsen Direktør

 


Attachments

Delårsrapport SCDIF 3Q13.pdf