Aspon Leipurin Oy:n hallitusta uudistetaan


ASPO Oyj PÖRSSITIEDOTE 22.1.2014 klo 13.00

Aspon omistaman Leipurin Oy:n hallitusta on vahvistettu kolmella konsernin ulkopuolisella asiantuntijajäsenellä.

Hallitukseen on nimitetty uusina jäseninä KTM Jukka Havia (45), TkT Kaisa Poutanen (59) ja ekonomi Matti Tikkakoski (60). Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Aspo-konsernin toimitusjohtaja, eMBA Aki Ojanen (52) sekä jäsenenä KTM Matti Lappalainen (65). Uusi hallitus aloittaa toimintansa 1.2.2014.

Jukka Havia on vuodesta 2010 lähtien toiminut Tikkurila Oyj:ssä Chief Financial Officer -tehtävässä. Sitä aikaisemmin hän toimi Ruukki Group Oyj:n varatoimitusjohtajana sekä talous- ja hallintojohtajana.

Kaisa Poutanen on elintarvike- ja ravitsemustieteen asiantuntija ja perehtynyt erityisesti viljateknologiaan ja viljatuotteiden terveysvaikutuksiin. Nykyisin hän toimii akatemiaprofessorina VTT:ssä ja Itä-Suomen yliopistossa.

Matti Tikkakoski on työskennellyt kansanvälisissä johtotehtävissä Huhtamäki Oyj:ssä sekä Atria Oyj:n toimitusjohtajana 2006-2010 ja toimii tällä hetkellä Altia Oyj:n hallituksen puheenjohtajana.

Hallituksen puheenjohtajana jatkava Aki Ojanen on Aspo Oyj:n toimitusjohtaja ja toimii Aspon liiketoimintojen hallitusten puheenjohtajana. Lisäksi Ojanen on 3StepIT Group Oy:n ja SGN Group Oy:n hallituksen jäsen.

Leipurin Oy:n hallituksessa jatkaa myös Matti Lappalainen. Hän on toiminut aikaisemmin Vaasan&Vaasan konsernijohtajana sekä Apetit Oyj:n hallituksen puheenjohtajana.

Aiemmin hallituksen jäsenenä ollut Paul Taimitarha (55) nimitettiin Leipurin Oy:n toimitusjohtajaksi elokuussa 2013. Hän on toiminut aikaisemmin Fazer Leipomoiden ja Fazer Amican toimitusjohtajana.

"Monialayhtiö Aspon johtamisjärjestelmän oleellinen osa ovat ulkopuoliset osaajat tukemassa liiketoiminnan kasvua ja kehitystä liiketoimintahallituksissa. Elintarvike- ja leipomoalan tuntemusta Leipurin Oy:n hallituksessa edustavat Matti Lappalainen ja Kaisa Poutanen. Kansainvälistä liiketoiminnan kehittämistä ja taloushallinnon osaamista pörssiyhtiössä ja venäjänkaupan osaamista edustavat Jukka Havia sekä Matti Tikkakoski.

Kuten olemme kertoneet marraskuussa 2013, Aspo selvittää edellytyksiä listata Leipurin Oy erillisenä yhtiönä Helsingin pörssin päälistalle. Osana tätä selvitystyötä ja valmistautumista on luonnollista vahvistaa merkittävästi Leipurin Oy:n hallitusta", sanoo Aki Ojanen.

ASPO Oyj

Aki Ojanen
toimitusjohtaja

Lisätietoja:
Aki Ojanen, Aspo Oyj:n toimitusjohtaja ja Leipurin Oy:n hallituksen puheenjohtaja, puh. +358 9 521 4010, +358 400 106 592, aki.ojanen@aspo.com.

JAKELU:
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.aspo.fi

Aspo on monialayhtiö, joka omistaa ja kehittää liiketoimintoja Itämeren alueella keskittyen vaativiin B-to-B -asiakkaisiin. Vahvojen yritysbrändien, ESL Shipping, Leipurin, Telko ja Kaukomarkkinat, tavoitteena on olla toimialojensa markkinajohtajia. Ne vastaavat omasta toiminnastaan, asiakassuhteistaan ja niiden kehittämisestä. Kokonaisuutena ne tuottavat Aspon liikearvon. Aspon konsernirakennetta ja liiketoimintoja kehitetään pitkäjänteisesti ilman ennalta määriteltyä aikataulua.www.aspo.fi

Leipurin palvelee leipomoteollisuutta sekä muuta elintarviketeollisuutta tarjoamalla tuotekehityspalveluita, leivonnassa tarvittavia raaka-aineita sekä laitteita yksittäiskoneista täysimittaisiin leivontalinjoihin. Leipurin toimii Suomessa, Venäjällä, Baltiassa, Puolassa, Ukrainassa,Valko-Venäjällä sekä Kazakstanissa. Venäjällä toiminta kattaa maantieteellisesti kaikki alueet. Hankintatoiminnassaan Leipurin toimii niin kansainvälisesti kuin paikallista hankintaa kehittäen. Yhtiön liikevaihto vuonna 2012 oli 131 miljoonaa euroa. www.leipurin.com