Bestyrelsens sammensætning efter ordinær generalforsamling 2014


NASDAQ OMX Copenhagen A/S

Finanstilsynet

Oslo Børs

 

6. februar 2014

 

Selskabsmeddelelse:

Bestyrelsens sammensætning efter ordinær generalforsamling 2014

Vestjysk Banks bestyrelsesmedlemmer siden februar og marts 2013, Steen Hemmingsen (formand) og Aage Tang-Andersen, har meddelt bestyrelsen og bankens hovedaktionær, den Danske Stat, at de ikke genopstiller til bestyrelsen på bankens ordinære generalforsamling den 25. marts 2014.

Steen Hemmingsen udtaler i denne forbindelse:

Jeg accepterede i januar 2013 som følge af den tidligere formand Carsten Andersens alvorlige sygdom med meget kort varsel at opstille til bestyrelsen med henblik på at overtage formandsposten. Inden min indtræden i februar 2013 måtte banken nedjustere forventningerne til resultatet for 2012, hvilket væsentligt skærpede udfordringerne omkring bankens kapitalgrundlag og dermed omfanget af bestyrelsesarbejdet. Når jeg har valgt ikke at genopstille, skyldes det, at tidsforbruget knyttet til formandsposten har været – og må forventes fortsat at være – væsentligt større end forventet.

Frem til generalforsamlingen den 25. marts 2014 fortsætter Aage Tang-Andersen og jeg naturligvis i samarbejde med den øvrige bestyrelse og bankens direktion arbejdet med færdiggørelse af årsregnskabet for 2013 samt bestræbelserne på at finde en mere varig løsning på bankens kapitalmæssige udfordringer. Disse udfordringer er nærmere beskrevet i selskabsmeddelelser af 12. og 20. december 2013.

Tilsvarende vil jeg i samarbejde med bestyrelsen og bankens hovedaktionær, den Danske Stat, vurdere bestyrelsens kommende sammensætning med henblik på nominering af kandidater til valg på den kommende ordinære generalforsamling.

Jeg har ønsket at meddele min beslutning allerede nu for at give hovedaktionæren og bestyrelsen mulighed for at finde en afløser. Tilsvarende gælder for Aage Tang-Andersen, hvis begrundelse for ikke at genopstille tilsvarende er knyttet til det store tidsforbrug, som han finder vanskeligt at forene med sine øvrige aktiviteter.

 

Vestjysk Bank A/S

 

Bestyrelsen

 

Evt. henvendelser til: Bestyrelsesformand Steen Hemmingsen, tlf. 51 46 46 33

 


Attachments

Selskabsmeddelelse. Bestyrelsens sammensætning efter ordinær generalforsamling 2014.pdf