Årsrapport 2013: Resultatskabende udvikling og eksekvering styrkede North Medias forretningsgrundlag

Selskabsmeddelelse nr. 02-14


7. februar 2014

Med en koncernomsætning på 1.062 mio. kr. og et EBIT-resultat før særlige poster på 63 mio. kr. blev 2013 trods et fald i indtjeningen på 37 mio. kr. markant bedre for North Media end forventet ved årets start.

”Ledelsens fokus har i 2013 været på at fastholde og udbygge positionerne inden for Print og Online segmenterne. Det sker løbende via yderligere effektiviseringer, forretningsudvikling og gennem tilkøb af aktiviteter, der understøtter og udvikler eksisterende positioner”, fortæller adm. direktør i North Media Lars Nymann Andersen. ”Målet er at opbygge flere stærke lønsomme forretningsben og dermed sikre et stabilt højt indtjeningsniveau, som er mere uafhængigt af eventuelle negative politiske tiltag eller markedsbevægelser i enkelte markedssegmenter. Det mål er koncernen godt på vej til at nå.”

North Media har i 2013 udnyttet sit stærke kapitalberedskab til at investere i videreudvikling af forretningsgrundlaget og lancering af nye initiativer og ydelser. Købet af otte lokalaviser i København og Frederiksberg, lanceringen af distributionsproduktet NejTak+, implementeringen af BEKEY i plejesektoren og reduktion af underskuddet i Ofir er eksempler på tiltag i 2013, som styrker koncernen.

”Effekten af tiltagene forventes i 2014 at sikre et EBIT før særlige poster på niveau med 2013. Der forventes fortsat indtjeningsnedgang og stor usikkerhed om udviklingen i distributionsaktiviteterne, men det udlignes i vid udstrækning af øget indtjening i avis- og online aktiviteterne. Online aktiviteter, der gav underskud i 2013, forventes at nå et break-even EBIT-resultat senest i 2. kvartal 2015”, afslutter Lars Nymann Andersen.

Yderligere oplysninger kan fås hos adm. direktør Lars Nymann Andersen eller økonomidirektør Kåre Wigh, telefon 39 57 70 00.

Med venlig hilsen
North Media A/S

Lars Nymann Andersen
Adm. direktør


Attachments

Årsrapport 2013 - NM pdf.pdf