AB "Lietuvos jūrų laivininkystė " 2014-04-25 eilinio visuotinio akcininkų susirinkimo sprendimų projektai

Klaipėda, Lietuva, 2014-04-02 16:04 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --

AB "Lietuvos jūrų laivininkystė" 2014-04-25 eilinio visuotinio akcininkų susirinkimo sprendimų projektai

1. Išklausytas AB „Lietuvos jūrų laivininkystė“ 2013 metinis pranešimas.

2.Išklausyta nepriklausomo auditoriaus išvada.

3.Patvirtinti AB „Lietuvos jūrų laivininkystė“ 2013 m. finansinių ataskaitų rinkinį, pagal kurį bendrovės turtas 2013 m. gruodžio 31 d. – 163.094 tūkst. Lt,  nuosavas kapitalas – 81.820 tūkst. Lt, grynasis metų nuostolis – 41.149 tūkst. Lt.

4.Patvirtinti AB „Lietuvos jūrų laivininkystė“ pelno (nuostolių) paskirstymą:

Eil.Nr. Straipsniai Pelno (nuostolių) paskirstymas, Lt
1. Nepaskirstytinasis pelnas ataskaitinių finansinių metų pradžioje             -77.931.928
2. Ataskaitinių finansinių metų grynasis pelnas             -41.148.845
3. Paskirstytinasis pelnas ataskaitinių finansinių metų pabaigoje            -119.080.773
4. Pervedimai iš rezervų 0
5. Iš viso paskirstytinasis pelnas 0
6. PASKIRSTYTINASIS PELNAS 0
  Pelno dalis, skiriama į šiuos rezervus:
6.1. Privalomąjį 0
6.2. Darbuotojų premijoms 0
6.3. Socialinėms kultūrinėms reikmėms 0
6.4. Į kitus rezervus:
6.4.1. Investicijoms 0
6.5. Dividendams 0
6.6. Nepaskirstytasis pelnas, perkeliamas į kitus metus             -119.080.773

5.1. Padengti susidariusius nuostolius akcininkų įnašais (pagal LR Akcinių bendrovių įstatymo 38 straipsnio 3 dalį, turi būti svarstomas klausimas dėl nuostolių dengimo akcininkų įnašais).

Visuotiniam AB „Lietuvos jūrų laivininkystė“ akcininkų susirinkimui nepriėmus sprendimo padengti nuostolius akcininkų įnašais arba papildomais akcininkų įnašais neatkūrus nuosavo kapitalo iki ½ LJL įstatuose nurodyto įstatinio kapitalo dydžio, siūloma priimti tokius sprendimus:

5.1.Sumažinti AB „Lietuvos jūrų laivininkystė“ įstatinį kapitalą nuo 200.901.296 Lt (dviejų šimtų milijonų devynių šimtų vieno tūkstančio dviejų šimtų devyniasdešimt šešių litų) iki 82.867.200 Lt (aštuoniasdešimt dviejų milijonų aštuoni šimtai šešiasdešimt septynių tūkstančių dviejų šimtų litų).

5.2.Bendrovės įstatinio kapitalo mažinimo tikslas – panaikinti Bendrovės balanse įrašytus nuostolius.

5.3.Bendrovės įstatinio kapitalo mažinimo būdas – Bendrovės akcijų anuliavimas.

5.4.Bendrovės akcininkams nuosavybės teise priklausantis akcijų skaičius mažinamas žemiau nurodyta tvarka:

5.4.1.Akcijos anuliuojamos visiems Bendrovės akcininkams proporcingai jiems nuosavybės teise priklausančių akcijų nominaliai vertei.

5.4.2.Akcininkams, pakeistų Bendrovės įstatų įregistravimo Juridinių asmenų registre dienos pabaigoje turintiems daugiau negu 1 (vieną) akciją, liekantis akcijų skaičius paskaičiuojamas pakeistų Bendrovės įstatų įregistravimo Juridinių asmenų registre dienos pabaigoje jų turimų akcijų skaičių padauginant iš koeficiento 0,41247718 (sumažintas įstatinis kapitalas padalintas iš dabartinio įstatinio kapitalo, aštuoni skaičiai po kablelio) ir apvalinant tokia tvarka:

5.4.2.1. jeigu akcijų skaičiaus trupmeninė dalis yra 0,5 ar daugiau – akcijų skaičius iki sveiko skaičiaus bus apvalinamas į didesnę pusę;

5.4.2.2.jeigu akcijų skaičiaus trupmeninė dalis yra mažiau negu 0,5 – akcijų skaičius iki sveiko skaičiaus bus apvalinamas į mažesnę pusę (tokiu atveju susidaręs skirtumas tarp sveiko skaičiaus ir trupmeninės jo dalies nebus kompensuojamas).

5.4.3.Akcininkams, kuriems pagal šiame sprendime nurodytas akcijų keitimo taisykles po apvalinimo tenkantis Bendrovės akcijų skaičius (toliau – Paskaičiuotas akcijų skaičius) bus mažesnis už 1 (vieną), bus paliekama po 1 (vieną) Bendrovės akciją.

5.4.4. Nustačius, kad Paskaičiuotas akcijų skaičius visiems akcininkams viršija 82.867.200 (aštuoniasdešimt du milijonus aštuonis šimtus šešiasdešimt septynis tūkstančius du šimtus), t. y. Bendrovės akcijų skaičių po Bendrovės įstatinio kapitalo sumažinimo (toliau – Maksimalus akcijų skaičius), akcijų skaičius akcininkui, kuriam Paskaičiuotas akcijų skaičius yra didžiausias, mažinamas tokiu skaičiumi, kuris bus lygus Paskaičiuoto akcijų skaičiaus visiems akcininkams ir Maksimalaus akcijų skaičiaus skirtumui, kad Bendrovės įstatinį kapitalą sudarytų Maksimalus akcijų skaičius.

5.4.5.Nustačius, kad Paskaičiuotas akcijų skaičius visiems akcininkams yra mažesnis negu Maksimalus akcijų skaičius, akcijų skaičius akcininkui, kuriam Paskaičiuotas akcijų skaičius yra didžiausias, didinamas tokiu skaičiumi, kuris bus lygus Paskaičiuoto akcijų skaičiaus visiems akcininkams ir Maksimalaus akcijų skaičiaus skirtumui, kad Bendrovės įstatinį kapitalą sudarytų Maksimalus akcijų skaičius.

5.5.Prieš dokumentų įstatinio kapitalo sumažinimui įregistruoti pateikimą Juridinių asmenų registro tvarkytojui bus kreipiamasi dėl prekybos Bendrovės akcijomis stabdymo AB NASDAQ OMX Vilnius biržoje. Numatoma, kad prekyba Bendrovės akcijomis bus stabdoma iki tos dienos, kai Juridinių asmenų registro tvarkytojas įregistruos Bendrovės įstatus su numatytu mažesniu įstatiniu kapitalu ir Lietuvos centrinis vertybinių popierių depozitoriumas atliks bendrosios finansinių priemonių sąskaitos koregavimą, nebent būtų reikalinga minėtą prekybą sustabdyti ilgesniam laikotarpiui.

5.6.Nustatyti, kad po Bendrovės įstatinio kapitalo sumažinimo, Bendrovės įstatinis kapitalas bus padalintas į 82.867.200 (aštuoniasdešimt du milijonus aštuonis šimtus šešiasdešimt septynis tūkstančius du šimtus) paprastųjų vardinių Bendrovės akcijų, kurių kiekvienos nominali vertė 1 Lt (vienas litas).

5.7.Patvirtinti Bendrovės įstatų naują redakciją su sumažintu Bendrovės įstatiniu kapitalu ir įgalioti Bendrovės generalinį direktorių Audronį Lubį – pasirašyti pakeistus įstatus ir įregistruoti juos Juridinių asmenų registre.

Arvydas Stropus

Vyriausiasis buhalteris

(8 46 ) 393126

Attachments