Kvartalsorientering 1. kvartal 2014


Den 8. maj 2014

Selskabsmeddelelse nr. 05-14

Eksekvering af igangsatte initiativer forløber planmæssigt. Omsætning og resultat som forventet i 1. kvartal 2014 og uændrede forventninger til helåret.

  • Koncernens omsætning var 258,3 mio. kr. i 1. kvartal 2014 og EBIT på 11,7 mio. kr. Dette er som forventet.
  • Koncernens EBITDA var 23,9 mio. kr. i 1. kvartal 2014.
  • Forventningerne til årets samlede resultat fastholdes.
  • Implementering af NejTak+ og andre strategiske initiativer forløber som planlagt.
  • Koncernens nettorentebærende indestående var 2,0 mio. kr., og det likvide beredskab var 212,2 mio. kr. pr. 31. marts 2014.

Koncernens omsætning og resultat i 1. kvartal 2014 var samlet set på niveau med samme kvartal sidste år. FK Distributions omsætning faldt som forventet i niveauet 10 %, grundet den strukturelle markedsudvikling, men især på grund af en fortsat unfair konkurrence fra Post Danmark, som krydssubsidierer sine priser. Avisaktiviteterne øgede derimod omsætningen markant i 1. kvartal 2014 sammenlignet med samme kvartal sidste år, hovedsagelig på grund af tilkøbet af otte lokalaviser i Københavnsområdet i efteråret 2013. Endvidere påvirkes 1. kvartals omsætningsudvikling negativt af, at Påsken i 2013 faldt i 1. kvartal, og i 2. kvartal i 2014.

EBIT for koncernen i 1. kvartal 2014 blev på 11,7 mio. kr., hvilket er 4,1 mio. kr. lavere end i 1. kvartal 2013. Dette skyldes primært, at resultatet i 2014 indeholder yderligere 3 mio. kr. i afskrivninger på immaterielle aktiver relateret til opkøbet af de otte københavnske lokalaviser. Endvidere påvirkes resultatudviklingen negativt af Påskens placering i 2. kvartal 2014 som oven for nævnt.

FK Distribution fortsætter implementering af
NejTak+ på www.minetilbud.dk. Med NejTak+ får
forbrugeren kun de tilbudsaviser, som de selv vælger.

Postmarkederne er under hastig forandring. FK Distribution udvikler løsninger til fremtidens postmarked, og FK Distribution er derfor i gang med at transformere virksomheden hen mod en højteknologisk distributionsvirksomhed med et produktsortiment, der møder fremtidens behov.

NejTak+ er nu landsdækkende bortset fra Bornholm. I uge 18 blev der iværksat en markedsføringskampagne med henblik på at øge kendskabet til produktet.

FK Distribution har endvidere udvidet sit virkefelt med adresseret og segmenteret omdeling. Arbejdet forløber planmæssigt, og de første aftaler med kunder er indgået.

Videreudvikling af digitale tjenester er det tredje væsentlige initiativ, som pågår i FK Distribution. Minetilbud.dk er implementeret som nyt navn i stedet for Forum.dk og MinReklame.dk. Opdateret web-version med nye funktioner samt relancerede apps til IOS samt Android er pt. i test.

BEKEY fortsætter udrulningen inden for elektronisk adgangskontrol på det kommunale marked.
I 1. kvartal 2014 var der færre kommunale udbud end forventet. BEKEYs system bruges nu ikke kun i danske kommuner, men også i Malmø, Sverige. Arbejdet med at klargøre et produkt til privatmarkedet, fortsætter planmæssigt.

Søndagsavisen og de otte tilkøbte midtugeaviser i
Københavnsområdet realiserede de planlagte synergier.

Annoncemarkedet var svagere end forventet i starten af 2014. Omsætningen fra koncernens samlede avisaktiviteter voksede imidlertid markant på grund af købet af otte københavnske aviser. De planlagte drifts- og omkostningssynergier samt effektivisering og optimering af salget blev gennemført som planlagt.

Ofirs salg af e-rekrutteringssystemet
Emply opfyldte forventningerne.

Det ene af Ofirs strategiske hovedprodukter, e-rekrutte­rings­systemet Emply, udviklede sig positivt med det forventede antal nye kontrakter og en meget stabil og tilfredsstillende drift. Salget af det andet hovedprodukt, annoncer til medier i Ofirs jobunivers ved hjælp af Ofirs medievalgsside, udviklede sig lidt svagere end forventet. De planlagte omkostningsreduktioner realiseredes som forventet.

Implementeringen af Byggestart.dk’s reviderede
koncept har udviklet sig planmæssigt i 1. kvartal.

Der er dog udfordringer med skalerbarheden i forretningen. I løbet af 2. kvartal 2014 skal Byggestart vise øget volumen og den ønskede omsætningsvækst.

BoligPortal.dk har fastholdt positionen som
markedsleder på markedet for annoncering af lejeboliger.

Lejeboligmarkedet udviklede sig som forventet i 1. kvartal 2014, og BoligPortal.dk øgede omsætningen med tocifrede vækstrater. Væksten på den nye markedsplads for sælg-selv af andels- og ejerboliger er imidlertid lavere end forventet.

Uændrede forventninger til koncernens
omsætning og resultat for helåret 2014

Samlet set forventes koncernens omsætning uændret at blive mellem 1.060 mio. kr. og 1.110 mio. kr. i 2014. Koncernens EBIT forventes uændret at blive på mellem 50 mio. kr. og 75 mio. kr. i 2014.

 

Yderligere oplysninger kan fås hos administrerende direktør Lars Nymann Andersen og økonomidirektør Kåre Wigh på telefon 39 57 70 00.



Kvartalsorienteringen fremgår i sin helhed af vedhæftede dokument.


Attachments

North Media Q1-14 DK.pdf