ARSEUS RONDT DESINVESTERINGEN SUCCESVOL AF


FAGRON VERSTERKT MARKTLEIDERSCHAP MET ACQUISITIES IN AUSTRALIË, ZUID-AFRIKA EN GRIEKENLAND

Waregem (België) / Rotterdam (Nederland)[1], 3 juli 2014 - Arseus maakt vandaag bekend dat het desinvesteringsprogramma van de divisies Healthcare Specialties en Healthcare Solutions nagenoeg is voltooid. In het eerste semester heeft Arseus de verkoop van Duo-Med, Owandy Radiology en Arseus Medical succesvol afgerond. Duo-Med is verkocht aan ABN Amro Participaties, Owandy Radiology aan het in Milaan gevestigde Villa Sistemi Medicali en Arseus Medical aan het ondernemers duo Cedric De Quinnemar en Jan Ponnet. Voor deze transacties werd een bedrag ontvangen van € 30,2 miljoen, exclusief earn-outs en vendor loans.

Met de desinvestering van deze twee divisies is een belangrijke strategische stap gezet om Arseus te transformeren tot een innovatieve wetenschappelijke farmaceutische R&D-onderneming die gericht is op het optimaliseren en innoveren van magistrale bereidingen wereldwijd. Arseus zal zich vanaf nu volledig focussen op het wereldwijd uitrollen van het unieke business model van Fagron. In het eerste semester van 2014 werd het innovatieve Fagron Advanced Derma Concept geïntroduceerd. Dit concept, dat voorschrijvers en apothekers een totaaloplossing biedt voor het behandelen van patiënten met dermatologische aandoeningen, wordt al door veel dermatologen toegepast in hun behandelplannen. In het tweede semester richt de R&D-afdeling van Fagron zich op de ontwikkeling van een concept gericht op pijnbestrijding dat in het eerste kwartaal van 2015 wereldwijd zal worden geïntroduceerd. Met dit totaalconcept zijn apothekers en voorschrijvers in staat patiënten geïndividualiseerde zorg te bieden in de behandeling van pijn. Centraal in dit concept staan innovatieve, niet-systemische transdermale magistrale bereidingen, waarmee pijn zeer lokaal behandeld kan worden met beperking van bijwerkingen die frequent voorkomen bij de huidige - veelal systemische - medicatie.

Fagron heeft haar wereldwijde marktleiderschap in de snelgroeiende niche markt van magistrale bereidingen verder versterkt door de overname van drie farmaceutische magistrale bereidingsfaciliteiten in Australië, Griekenland en Zuid-Afrika. In totaal genereren deze bereidingsfaciliteiten op jaarbasis in 2014 een verwachte omzet van € 3 miljoen. Door de kwaliteit van de organisatie en de uitstekende operationele processen is Fagron in staat deze drie acquisities snel en professioneel te integreren. De drie overnames worden naar verwachting in juli 2014 afgerond.

Overige informatie
In de verkooptransacties fungeerde Nielen Schuman als financieel adviseur en Allen & Overy als juridisch adviseur van Arseus.

In het geval van verschillen tussen de Engelse vertaling en het Nederlandse origineel van dit persbericht, zal de Nederlandse versie prevaleren.

Voor meer informatie:
Marieke Palstra
Director Investor Relations
+ 31 88 33 11 213 (kantoor)
marieke.palstra@arseus.com

Profiel Arseus
Arseus is een wetenschappelijke R&D-onderneming die innovatieve oplossingen en concepten levert aan professionals en instellingen in de gezondheidszorg in 30 landen wereldwijd. Arseus is onderverdeeld in drie divisies: Fagron is wereldwijd marktleider op het gebied van magistrale bereidingen. Corilus ontwikkelt en levert unieke geïntegreerde ICT-oplossingen met substantiële toegevoegde waarde aan medisch specialisten. Corilus is marktleider in België, Frankrijk en Nederland. HL Technology ontwikkelt en produceert innovatieve precisiecomponenten en orthopedische tools voor dentale en medische professionals. De Belgische vennootschap Arseus NV is gevestigd in Waregem en is genoteerd aan NYSE Euronext Brussels en NYSE Euronext Amsterdam. De operationele activiteiten van de Arseus groep worden aangestuurd vanuit de Nederlandse vennootschap Arseus BV. Het hoofdkantoor van Arseus BV is gevestigd in Rotterdam.

[1] Dit persbericht wordt verstuurd door Arseus NV en Arseus BV.

Open onderstaande link voor het persbericht:


Attachments

ARSEUS RONDT DESINVESTERINGEN SUCCESVOL AF