OMZET ARSEUS STIJGT FORS MET 34,7% NAAR € 209,1 MILJOEN


Gereglementeerde informatie | Geconsolideerde resultaten over de eerste zes maanden van 2014
Waregem (België) / Rotterdam (Nederland)[1], 5 augustus 2014

OMZET ARSEUS STIJGT FORS MET 34,7% NAAR € 209,1 MILJOEN

STERKE ORGANISCHE GROEI FAGRON VAN 14,2%

REBITDA MARGE FAGRON 28,5% DOOR SUCCESVOLLE R&D EN INNOVATIESTRATEGIE

NET DEBT/REBITDA RATIO IS 2,96

RAAD VAN BESTUUR BESLUIT TOT VERKOOP CORILUS

Ger van Jeveren, CEO van Arseus: "De resultaten van Arseus over de eerste zes maanden van 2014[2] zijn uitstekend. De omzet stijgt met 34,7% naar € 209,1 miljoen. De organische groei tegen constante wisselkoersen van Fagron in het tweede kwartaal van 2014 bedraagt 14,9%. Door de succesvolle R&D en innovatiestrategie is de REBITDA marge van Fagron gestegen naar 28,5%, een stijging van 400 basispunten opzichte van vorig jaar.

In het eerste semester is een belangrijke strategische mijlpaal bereikt met de afronding van de desinvestering van Healthcare Solutions en Healthcare Specialties, waardoor Arseus zich transformeert naar een puur farmaceutische innovatieve R&D-onderneming. In datzelfde kader heeft de Raad van Bestuur besloten om het desinvesteringsproces van Corilus te starten. Vanaf heden zal Arseus zich volledig focussen op de uitbouw van Fagron als succesvolle farmaceutische innovatieve R&D-onderneming. In de eerste helft van dit jaar is het wereldwijde marktleiderschap in de snelgroeiende niche markt van magistrale bereidingen verder versterkt met de overname van farmaceutische bereidingsapotheken in de US, Europa, Zuid-Afrika en Australië. Fagron heeft meerdere acquisities in de pijplijn in Europa, de Verenigde Staten en Zuid-Amerika.

Naar aanleiding van de desinvestering van Corilus is de outlook aangepast en verwacht Arseus dit jaar een omzet uit voortgezette activiteiten van ten minste € 435 miljoen[3], met een REBITDA[4]-marge uit voortgezette activiteiten van 26%."

[1] Dit persbericht wordt verstuurd door Arseus NV en Arseus BV.
[2] Op basis van voortgezette activiteiten (Fagron en HL Technology).
[3] Op basis van constante wisselkoersen (EUR/USD 1,324 en EUR/BRL 3,112).
[4] EBITDA na corporate kosten  en voor niet-recurrent resultaat.

Open onderstaande link voor het persbericht:


Omzet Arseus stijgt fors met 34,7% naar € 209,1 miljoen


Open onderstaande link voor de tussentijdse financiële informatie:


Attachments

Tussentijdse financiële informatie eerste semester 2014